Bewaar jij eieren in de koelkastdeur? Dit is waarom dat geen goed idee is!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 150339jpg

Denk je dat het eierrekje in de koelkastdeur de beste plek is om eieren te bewaren?

Velen gaan ervan uit dat dit de juiste plek is, maar het tegendeel is waar.

Door het vaak openen van de koelkastdeur ontstaan temperatuurschommelingen die de kwaliteit van de eieren kunnen beïnvloeden.

Volgens Vlatka Lake, expert bij Space Station, kunnen de veranderingen in temperatuur de houdbaarheid van eieren negatief beïnvloeden. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit probleem.

Advies is om eieren in hun originele verpakking te laten en ze achterin de koelkast te bewaren op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.


Omdat je eieren minder blootgesteld worden aan temperatuurvariaties, is de houdbaarheid langer en is er minder risico op bacteriegroei.


Hoewel het niet direct zichtbaar is hoeveel eieren je nog hebt, wegen de voordelen van een stabielere bewaartemperatuur hier zwaarder dan dit nadeel.


Dus, telkens wanneer je thuiskomt van boodschappen doen en je in de richting van de koelkastdeur reikt om je eieren op te bergen, denk dan aan deze suggesties.


Een kleine verandering in hoe je je eieren opslaat, kan een groot verschil maken in de kwaliteit van je ochtendmaal. Volg deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


Ik heb ze er direct uitgehaald!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven