Efteling verandert dingen per juni: Prijzen van drinken en snacks omhoog!

eftejpg

De Efteling blijft een populaire bestemming voor een dagje uit, ongeacht leeftijd. Jammer genoeg zijn de toegangsprijzen de laatste tijd fors gestegen, waardoor gezinnen met een beperkt budget moeite kunnen hebben om dit te bekostigen.

De entreeprijzen van het park in Kaatsheuvel variëren momenteel tussen de 38 en 51 euro. Ook voor het parkeren van een auto moeten bezoekers extra betalen.

Na lang in de rij te hebben gestaan voor attracties, krijg je ongetwijfeld trek en zijn er diverse eetgelegenheden beschikbaar.

Bij een dagje uit zijn de kosten voor eten en drinken vaak hoger. De prijzen in de Efteling waren al aan de hoge kant, maar volgens de website Looopings zullen deze nog verder stijgen.

Een flesje ice tea kostte voorheen 3,90 euro, maar zal nu 4,30 euro bedragen. Een klein blikje cola, fanta of cassis was eerst 3,70 euro en wordt nu 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro kosten. Interessant genoeg vraagt zelfs Disneyland Parijs minder voor deze items.


Volgens Loopings worden er verschillende prijsverhogingen doorgevoerd. De prijs van een patatje speciaal stijgt met 50 eurocent naar 4,40 euro.


Er is ook een prijsstijging voor een broodje Unox, dat nu 5,50 euro kost, een euro duurder dan voorheen.


Daarnaast zijn er ook prijsstijgingen voor abonnementen. Vorig jaar kostte een jaarkaart 215 euro. In januari van dit jaar werd de prijs verhoogd naar 250 euro. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsvormen beschikbaar: Classic (225 euro per jaar), Plus (275 euro per jaar), en Premium (390 euro per jaar).


  • Classic (225 euro per jaar)
  • Plus (275 euro per jaar)
  • Premium (390 euro per jaar)

De forse prijsstijgingen ontvangen veel kritiek van bezoekers. Deel je mening op Facebook om anderen bewust te maken van deze veranderingen en verrassingen te voorkomen.


1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven