Efteling maakt vanaf juni vreemde veranderingen: Eten en drinken duurder!

eftejpg

Altijd populair, wat je leeftijd ook is, blijft de Efteling een favoriet voor een dagje weg. Helaas zijn de toegangsprijzen in de afgelopen jaren flink gestegen, waardoor gezinnen met een beperkt budget moeite kunnen hebben.

De entreeprijzen voor het park in Kaatsheuvel variëren tussen de 38 en 51 euro. Daarnaast wordt er ook een vergoeding gevraagd voor het parkeren van auto’s.

Na een lange tijd in de rij te hebben gestaan voor attracties, krijg je onvermijdelijk trek en zijn er diverse eetgelegenheden beschikbaar.

Bij uitstapjes betaal je vaak meer voor eten en drinken. De prijzen in de Efteling waren al vrij hoog, maar volgens de website Looopings zullen ze nu nog verder stijgen.

Voordien kostte een flesje ice tea 3,90 euro, nu zal dat 4,30 euro zijn. Een klein blikje cola, fanta of cassis was voorheen 3,70 euro en zal nu 4,10 euro kosten.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro kosten. Het is opmerkelijk dat zelfs Disneyland Parijs minder vraagt voor deze producten.

Er zijn meldingen van prijsstijgingen. Bijvoorbeeld, een patatje speciaal is nu €4,40, wat een verhoging van 50 eurocent betekent.

Voor een broodje Unox moet je nu €5,50 betalen, wat €1 meer is dan voorheen.

Ook zijn de abonnementsprijzen gestegen. De jaarkaart kostte vorig jaar €215, steeg in januari van dit jaar naar €250. Vanaf 11 juni zijn er drie nieuwe abonnementsopties:

  • Classic (€225 per jaar)
  • Plus (€275 per jaar)
  • Premium (€390 per jaar)

Deze verhogingen leiden tot kritiek onder bezoekers. Deel je mening op Facebook om anderen te informeren over deze wijzigingen.

1. Bizar zeg
2. Het moet niet gekker worden
3. Het wordt steeds gekker
4. Ga jij nog naar de Efteling nu je dit weet?
5. Wat een absurde prijs!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven