Efteling opnieuw bekeken vanwege pop: ‘Heel ernstig en akelig’

WhatsApp Image 2024 05 17 at 103233jpg

Onderwerp van discussie in de Efteling is een karikatuur die een bezoekster niet prettig vindt.


Voorheen is de attractie Monsieur Cannibale weggehaald vanwege bezwaren van bezoekers.


Net als bij discussies over Zwarte Piet en Sinterklaas, zijn de meningen hierover verdeeld.


Monsieur Cannibale bestond uit verschillende kookpotten waar bezoekers in zaten en ronddraaiden rond een grote gekleurde man met een pollepel door zijn neus, vrijwel zonder kleding.


Meer dan 1500 mensen ondertekenden in 2020 een petitie om de attractie te sluiten. Inmiddels is deze vervangen door een andere.


In het attractiepark is ophef ontstaan over een pop die lang geleden werd verkocht. Een Nederlandse vrouw verzamelt karikaturen waar kritiek op is voor educatieve doeleinden. Dankzij donaties heeft ze deze pop weten te bemachtigen.


De pop wordt beschouwd als een voorstelling van een Chinese man. De vrouw geeft uitleg: “Oh my god, kijk hoe erg en vreselijk deze pop is. Kijk die letters, die outfit, die oren, de ogen en de tand.”


De vrouw ontvangt zowel steun als kritiek van mensen die geen probleem zien in de betreffende pop.


De discussie over deze kwestie benadrukt opnieuw hoe gevoelig en verdeeld meningen over culturele representatie kunnen zijn.

Dame laat even weten waarom ze niet blij is met deze karikatuur!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven