Efteling opnieuw bekeken door deze pop: ‘Hoe slecht en naar’

popjpg

Een nieuwe kijk op de Efteling wordt geboden door een bezoeker die kritisch is over een van de karikaturen in het park.

Na eerdere kritiek is de attractie Monsieur Cannibale verwijderd vanwege bezwaren van bezoekers tegen deze karikatuur.

De discussies over zulke kwesties doen denken aan de debatten over Zwarte Piet en Sinterklaas, met sterk verdeelde meningen.

Monsieur Cannibale bestond uit diverse kookpotten waar bezoekers in rondgedraaid werden rond een grote, gekleurde man met een pollepel door zijn neus en schaars gekleed.

In 2020 werd een petitie ondertekend door meer dan 1500 personen om de attractie te laten verwijderen. Inmiddels is Monsieur Cannibale vervangen door een andere attractie.


In een attractiepark is er ophef ontstaan over een pop die jaren geleden verkocht werd. Een Nederlandse vrouw verzamelt karikaturen waar kritiek op komt voor educatieve doeleinden en heeft deze pop, dankzij donaties, weten te bemachtigen.


Volgens de vrouw stelt de pop een Chinese man voor. Ze verklaart: “Oh my god, kijk hoe erg en vreselijk deze pop is. Kijk die letters, die outfit, die oren, de ogen en de tand.”


De vrouw ontvangt steun, maar ook kritiek van mensen die geen probleem zien in de pop.


De discussie toont aan hoe verdeeld meningen over culturele representatie kunnen zijn.

1. Het moet niet gekker worden
2. Het wordt steeds gekker
3. Wat een land leven we in
4. Dit slaat helemaal nergens op
5. Niet normaal dit

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven