Efteling verhoogt prijzen voor eten en drinken in juni aanzienlijk

eftejpg

Met de toenemende populariteit blijft de Efteling een favoriet uitje voor velen, ongeacht de leeftijd. Helaas zijn de entreeprijzen in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, waardoor gezinnen met een beperkter budget het park mogelijk niet meer kunnen bezoeken.

De kosten voor toegang tot het park in Kaatsheuvel variëren momenteel tussen de 38 en 51 euro, exclusief parkeerkosten.

Na lang wachten in de rij voor attracties krijgt men vaak behoefte aan eten en drinken, en er zijn diverse eetgelegenheden beschikbaar in het park.

Het is gebruikelijk dat de prijzen voor eten en drinken hoger liggen bij uitjes. De Efteling stond al bekend om haar prijzige consumpties, maar volgens berichten op de website Looopings zullen deze kosten verder stijgen.

De prijs van een flesje ice tea gaat van 3,90 euro naar 4,30 euro. Voor een klein blikje cola, fanta of cassis betaalde men eerst 3,70 euro, maar dit wordt nu 4,10 euro.

Zelfs een flesje water zal nu 3,70 euro gaan kosten, wat opvallend duurder is dan bij Disneyland Parijs.


In andere updates van Loopings staat vermeld dat een patatje speciaal nu €4,40 kost, wat een stijging van 50 eurocent is.


De prijs voor een broodje Unox is verhoogd naar €5,50, een stijging van €1 ten opzichte van de vorige prijs.


Abonnementsprijzen zijn ook gestegen, met een jaarkaart die eerst €215 kostte, in januari verhoogd werd naar €250 en nu drie nieuwe vormen heeft:


  • Classic (€225 per jaar)
  • Plus (€275 per jaar)
  • Premium (€390 per jaar)

De verhogingen hebben geleid tot kritiek onder bezoekers. Het delen van meningen op Facebook kan anderen informeren over de veranderingen en hen voorbereiden.


1. Zo dat is even schrikken! Niet normaal zeg..
2. Zin in een broodje UNox? Nu niet meer!
3. Even een snack tussendoor met het gezin is niet meer te betalen!
4. Je eigen eten en drinkwaar meenemen is goedkoper
5. Wat een bedragen, schandalig!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven