EBU heeft meer details gegeven over diskwalificatie van Joost Klein.

jjjpg

Recent heeft de European Broadcasting Union (EBU) haar verklaring over de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival bijgewerkt en versterkt.

Het besluit om Klein uit de competitie te verwijderen wordt bevestigd door de organisatie, waarbij wordt benadrukt dat zijn gedrag in strijd was met de wedstrijdregels die een veilige werkomgeving voor alle medewerkers beogen te garanderen.

Na een “grondig intern onderzoek” gesteund door zowel het bestuur als de Eurovision Song Contest Reference Group, een adviesorgaan van het festival, werd besloten om tot diskwalificatie over te gaan, aldus de EBU.

Gezien de omstandigheden en het feit dat de zaak binnenkort bij de officier van justitie zou worden voorgelegd, vond de organisatie het ongepast om Klein te laten deelnemen aan de finale.

Daarnaast wijst de EBU de publieke perceptie zoals die op social media en in bepaalde reacties naar voren is gekomen, van de hand door te benadrukken dat deze niet overeenkomt met de getuigenissen van medewerkers en andere getuigen die zowel met de organisatie als met de Zweedse politie zijn gedeeld.


Uit respect voor het juridische proces heeft de EBU besloten geen verdere uitspraken te doen over de zaak.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Na de diskwalificatie van Klein, hebben de NPO en AvroTros officieel bezwaar ingediend, waardoor de kwestie meer aandacht krijgt.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Joost Klein heeft met dit incident aandacht gekregen; zijn nummer wordt op grote schaal gestreamd in verschillende landen.


Tot op heden blijft de ware toedracht onduidelijk door verschillende versies van de gebeurtenissen. Joost zelf heeft nog geen commentaar gegeven.


EBU vilt haar statement aan met deze nieuwe informatie!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven