Vijf redenen waarom we contant geld moeten houden!

geld8 1jpg

De populariteit van contante betalingen neemt af, mede door het toenemende gemak van contactloos betalen.

Toch is er recentelijk een toename in contante transacties op te merken. Hieronder volgen vijf argumenten ter ondersteuning van het gebruik van contant geld.

Ten eerste, de daling van contante transacties wordt voornamelijk veroorzaakt doordat mensen de voorkeur geven aan het gemak van pinnen.

Gebruikmaken van een pinpas is vaak eenvoudiger dan zoeken naar contant geld. Echter, wanneer een winkel zowel contante als pinbetalingen accepteert, heb je de vrijheid om te kiezen.

Niemand dwingt je om elektronisch te betalen met een pinpas of mobiele telefoon. Hier zijn vijf argumenten om het gebruik van contant geld te overwegen:

Contant geld is niet afhankelijk van technologie en blijft dus altijd beschikbaar. Banken en pinapparaten kunnen storingen ervaren, maar met cash kun je altijd betalen, ongeacht de omstandigheden.


In situaties waarbij betaling met contant geld plaatsvindt, kan dit een interactie tussen klant en ondernemer bevorderen, met name in kleine gemeenschappen of tijdens lokale evenementen, wat de algehele klantervaring kan verbeteren.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Het gebruik van contant geld kan bijdragen aan een beter inzicht en beheer van je uitgaven. Je hebt een visuele weergave van je geldstromen, wat resulteert in een meer bewuste omgang met je financiën.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Elke contante transactie biedt een zekere mate van anonimiteit, in tegenstelling tot pinbetalingen die traceerbaar zijn. Voor wie privacy hoog in het vaandel heeft, kan contant betalen een aantrekkelijke optie zijn.


Bij elektronische betalingen dragen ondernemers kosten, waaronder transactiekosten. Het gebruik van contant geld kan helpen om deze kosten te verlagen voor kleine bedrijven en marktkraamhouders.


Contant geld blijft een geldige betalingsmethode, voordelig voor zowel consumenten als kleine ondernemers. Door deze vijf overwegingen in gedachten te houden, kun je doelbewust kiezen voor contante betalingen indien mogelijk.


1. Dit geeft wel stof tot nadenken!
2. Lees deze vijf redenen maar eens aandachtig.
3. Vijf zeer goede redenen!
4. Misschien toch wat vaker contant betalen!
5. Dit zet je wel aan het denken!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven