De afgelopen tijd merken veel mensen op dat chips niet meer dezelfde smaak heeft als voorheen. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een verandering te hebben ondergaan die de smaak heeft beïnvloed.
Maar wat is hiervan de reden? De Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, geeft het antwoord in een video op TikTok.
“Ik ben eindelijk tot de kern gekomen van het probleem met de chips,” begint Eke Bosman, ook wel bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom volgens hem de smaak van veel chips minder is geworden. De hoofdoorzaak? De verminderde hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig gebruiken in hun producten.
Bosman wijst op de website van chipsfabrikant Lay’s waar het probleem wordt belicht. Fabrikanten hebben beduidend minder zout in hun producten opgenomen.
Recentelijk hebben we al uitgelegd waarom het lastig is om te stoppen na een paar chipjes. Mogelijk heb je opgemerkt dat de chips minder zout bevatten, en dat klopt.
1. Waarom wordt dit niet simpeler op de verpakking vermeld?
2. Het viel me ook al op dat er iets anders was met de smaak, nu begrijp ik het!
3. Het is echt jammer dat de waarheid niet gewoon verteld wordt.
4. Op deze manier voelen we ons allemaal beetgenomen.
5. Nu begrijp ik waarom chips wat minder zout smaakt!