Chantal Janzen scoort geen punten: ‘De kijkers trappen daar niet meer in’

jan6jpg

Chantal Janzen presenteert momenteel het programma genaamd “De Piano” op RTL 4, echter heeft het te maken met een afname in kijkcijfers wat zorgen baart bij de zender.

Na een veelbelovende start met 884 duizend kijkers, daalde het aantal kijkers naar 597 duizend bij de tweede aflevering, en zakte verder naar 446 duizend bij de laatste uitzending.

Deze terugloop is opvallend aangezien Janzen doorgaans hoog scoort in kijkcijfers.

Kijkcijferdeskundige Tina Nijkamp beschrijft deze situatie als een duidelijke neerwaartse trend op de kijkcijferlijst.

In haar analyse op haar mediakanaal wijst ze op de verminderde populariteit van “De Piano”, die momenteel de 21e positie inneemt in de kijkcijfertop 25.

De teleurstellende resultaten worden benadrukt wanneer men andere programma’s in dezelfde tijdslot bekijkt.

“De Slechtste Chauffeur van Nederland” op RTL 5 trok meer kijkers met 511 duizend en behaalde een marktaandeel van 19,9 procent binnen de doelgroep van 25 tot 54 jaar.

Zelfs RTL 7, NPO 1 en SBS 6 scoorden hoger tijdens hetzelfde uitzendtijdstip. Nijkamp wijst ook op de kritiek die “De Piano” heeft ontvangen.

In haar podcast genaamd ‘Tina’s TV Update’ legt ze uit dat er veel kritiek is op het programma, voornamelijk met betrekking tot de authenticiteit en het opnieuw gebruiken van talenten.

“Veel mensen hebben hier kritiek op geleverd, dat het in scène is gezet en dat veel deelnemers al eerder in talentenjachten hebben meegedaan, maar nu wordt het gepresenteerd als spontaan. Maar mensen trappen daar niet meer in,” vertelt Nijkamp.

Met nog drie afleveringen te gaan, is de toekomst van “De Piano” onzeker. Hoewel er hoop is dat de kijkcijfers zich zullen herstellen, lijkt de huidige trend aan te geven dat het programma misschien niet meer op de gewenste interesse kan rekenen.

Met een langere duur dan verwacht, blijft het onzeker hoe lang “De Piano” volhoudt.

Voor sommigen wordt het al gezien als een “megaflop”, wat ongewoon is voor zowel Chantal Janzen als RTL 4, die doorgaans succesvolle tv-concepten produceren.

Deze tegenslag kan echter waardevolle lessen opleveren voor toekomstige projecten van zowel de zender als de presentatrice.

De komende weken zullen cruciaal zijn om te bepalen of “De Piano” enigszins kan herstellen of dat het definitief wordt bestempeld als een van de geflopte Nederlandse tv-programma’s.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven