Geld opnemen in het buitenland is duurder: Deze banken kosten je het meest!

pinn 1jpg

In deze zomerse periode trekken velen naar het buitenland om te genieten van zon, zee, strand, natuur en cultuur.

Voor Nederlanders zijn populaire vakantiebestemmingen onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland en Italië. Of je nu met het vliegtuig of met de auto reist, de uitgaven voor vakanties zijn flink gestegen de laatste jaren.

Met name vliegtickets hebben vooral tijdens de vakantiemaanden een stijging in prijs doorgemaakt. Ook de brandstofkosten zijn fors toegenomen.

Ondanks dat er alternatieven zoals treinreizen bestaan, hebben deze vaak weinig financieel voordeel en zijn soms zelfs duurder dan vliegen.

Als je jouw vakantie betaalbaar wilt houden, zijn er manieren om te besparen. Kamperen is bijvoorbeeld voordeliger dan het boeken van prijzige hotels.

Gebruik NOOIT gratis douchegel, zeep en shampoo in een hotel

Als je buiten Europa reist, kan kamperen echter lastig zijn. Een manier om kosten te verlagen, is door op te letten welke bank je gebruikt voor

Als je geld opneemt,

het kan duurder zijn buiten de eurolanden vanwege wisselkoersen. Er kunnen ook kosten verbonden zijn aan geldopnames binnen eurolanden.

Onderzoek van de Consumentenbond naar geldopnames in het buitenland biedt inzicht in de variërende tarieven van banken. Dit kan helpen om goed geïnformeerd te zijn op reis en extra kosten te vermijden.

Door doordachte keuzes te maken met betrekking tot reis- en financiële opties, kun je ervoor zorgen dat je vakantie niet onnodig duur wordt.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Geld opnemen in eurolanden is gratis, tenzij de bank ook extra pinkosten in rekening brengt voor de inwoners van het betreffende euroland. Dit komt steeds vaker voor.”

”Vooral in Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje. Klanten van ABN AMRO, Bunq, ING en Rabobank betalen in sommige gevallen ook voor geldopnames binnen Nederland. Die kosten betaal je dan ook in andere eurolanden.

De Consumentenbond heeft gemeld dat

Als je bij de ING zit, betaal je de hoofdprijs per transactie:


Let op: ING-klanten betalen ook €3,50 voor een opname in euro’s buiten de Europese Economische Ruimte (de EER bestaat uit alle EU-landen plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein).” Tips om goedkoop te pinnen in het buitenland:

1. Dit vragen de ABN, Bunq, ING en Rabo per transactie!
2. Dit kun je doen om deze extra kosten te omzeilen!
3. In eurolanden is het gratis maar ze rekenen soms wel deze kosten:
4. Bijzondere conclusie van de Consumentenbond:
5. Handig om te weten als je op vakantie gaat naar het buitenland!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven