Grote terugroepactie gestart na vreemde ontdekking in witbrood!

bakkerij 1jpg

Er is gestart met een grote terugroepactie door een bekende Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, voor ongeveer 104.000 zakken van hun gesneden witbrood.

Deze actie volgt op de ontdekking van resten van een zwarte rat in minstens twee broden, aldus BBC News.

Het brood van Pasco is een populair product in veel Japanse huishoudens en behoort tot de top verkopende broodmerken in het land.

Het bedrijf heeft niet onthuld op welke wijze de besmetting heeft kunnen plaatsvinden, maar heeft wel verzekerd dat de kwaliteitscontroles aanzienlijk verbeterd zullen worden om herhaling te voorkomen.

“Wij stellen alles in het werk om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dit nooit meer zal voorkomen,” meldde Pasco in een officiële verklaring.

Er zijn tot op heden geen meldingen geweest.

Met de hoop dat het aantal ziektegevallen door het geconsumeerde brood niet zal toenemen, is er momenteel geen sprake van toename van ziektegevallen.

Het brood in kwestie wordt geëxporteerd naar diverse internationale markten, waaronder de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het effect van de terugroepactie op deze gebieden is nog niet bekend.

Deze terugroepactie valt op in een land waar voedselveiligheid doorgaans van hoog niveau is en voedsel recalls zeldzaam zijn.

Recente incidenten, zoals honderden studenten in de prefectuur Miyagi die ziek werden van bedorven melk en de vondst van een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, duiden echter op toenemende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.

1. Bah, je zal dit maar eten
2. Je zal hier maar ziek van worden zeg
3. Ik kijk anders tegen witbrood aan nu
4. Dat dit zomaar kan gebeuren zeg
5. Bizar dit, zou niet mogen

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven