Veel mensen delen filmpjes op TikTok van teleurgestelde bezoekers in Keukenhof!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 153120 1jpg

Er circuleren momenteel op sociale media verschillende video’s van bezoekers van Keukenhof in Lisse die niet helemaal tevreden waren over hun uitstapje.

Ze deelden beelden van verwelkte bloemen en uitgebloeide planten met bijschriften als “Naar de Keukenhof en het meeste is al dood”.

Verschillende bezoekers uitten hun frustraties over wat een vrolijk en kleurrijk uitje had moeten zijn.

Mensen delen op platforms zoals TikTok hun ervaringen, met opmerkingen als “Was toch geen succes” en adviezen zoals “Pro tip: ga niet naar Keukenhof in mei”.


De reacties variëren van spijt over de besteding van hun geld tot grappige opmerkingen over de staat van de bloemen, zoals “Kerkenhof”.


Sommige bezoekers geven ondanks de kritiek de weersomstandigheden de schuld of suggereren om in april te gaan om de volle bloei te ervaren.


De bloei in Keukenhof is sterk afhankelijk van het weer, zo legt een woordvoerder uit in een gesprek met Omroep West.


Keukenhof communiceert dit ook naar bezoekers via hun website, waar een ‘bloeibericht’ updates geeft over de status van de bloemen.


Vanwege het warme weer en de overvloedige regenval van de afgelopen weken, zijn er recentelijk minder bloemen in bloei gekomen.

Volgens de woordvoerder van het park zijn de laatst bloeiende soorten nog te zien, terwijl andere perken al zijn uitgebloeid of gekopt.

De tuinmannen zorgen voor het onderhoud van het park en planten indien nodig nieuwe bloemen bij, zoals in het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau paviljoen dat nog steeds in bloei staat.

Deze week, die eindigt op Moederdag, biedt nog steeds mogelijkheden om te genieten van de laatste bloemenpracht.

Het park benadrukt dat ze proberen bezoekers goed te informeren over de bloeiperiode. Het is onduidelijk of bezoekers direct feedback hebben gegeven bij Keukenhof.

@crunchiedonut Pro tip: dont go to Keukenhof in May 👍 #keukenhof #holland ♬ original sound – Jilly Isabella

De beelden die online zijn verschenen zijn niet heel fraai!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven