Na een lange werkdag of een avondje uit, lijkt er vaak één snack te zijn die je aandacht trekt: de döner kebab.
Of je nu na het werk door de stad wandelt of na een avond feesten de club verlaat, de verleiding van een sappige kebab is lastig te weerstaan.
Heb je je ooit afgevraagd wat er precies in die kebab zit? Voor één man veranderde een bezoek aan een kebabfabriek volledig zijn kijk op deze geliefde snack.
“Er is maar één ding waar je aan kunt denken: een dikke, vette, smerige kebab, natuurlijk.” aldus zijn woorden. Hoewel sommige fabrikanten beweren dat hun kebabs voornamelijk lamsvlees bevatten, blijkt dat niet altijd het geval te zijn.
Een werknemer in de fabriek onthulde dat er situaties voorkwamen waarbij varkensvlees werd toegevoegd
Er werd een onaanvaardbare praktijk ontdekt in kebabs die als lamsvlees werden verkocht, vooral zorgwekkend voor de moslimgemeenschap.
Diepergravend onderzoek werd uitgevoerd door negen kebabs van verschillende zaken naar een DNA-laboratorium te sturen voor een gedetailleerde analyse.
“Er zijn zelfs gevallen geweest waarin varkensvlees is aangetroffen, wat voor de moslimgemeenschap absoluut onaanvaardbaar is,” aldus de fabrieksmedewerker.
Sporenonderzoek op de kebabs werd uitgevoerd door Paul Hancock, forensisch wetenschapper, om rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kip, en zelfs exotischer vlees zoals paard of ezel te identificeren.
Toch was de uitkomst verontrustend: “slechts één van de negen geteste kebabs bevatte uitsluitend lamsvlees.”