Hoe vaak moet je je beha wassen? Het verrassende antwoord!

bhjpg

Als het gaat om het reinigen van beha’s, kunnen verschillende gewoonten blijk geven van een grote variatie in aanpak. Sommigen vinden het prettig om na elk gebruik hun beha’s te wassen, terwijl anderen ervoor kiezen om ze minder regelmatig te wassen, misschien slechts eenmaal per maand.


Recente discussies en online gesprekken hebben laten zien dat er uiteenlopende opvattingen bestaan over hoe vaak beha’s moeten worden gewassen. Video’s en posts op platforms als TikTok hebben hierbij ook een rol gespeeld, waarbij sommige mensen verbaasd waren over de wasfrequentie van anderen.


Deze ontboezemingen kunnen dienen als een eyeopener en mensen aanmoedigen om na te denken over hun eigen gewoonten en hygiënepraktijken.


Van wekelijkse tot maandelijkse schema’s, elk persoon hanteert zijn eigen aanpak als het gaat om het wassen van beha’s en ondergoed.


Onder omstandigheden zoals warme perioden of na intensief sporten, kunnen sommige vrouwen ervoor kiezen om vaker hun beha te wassen. Wat is echter de meest geschikte aanpak?

Deskundigen raden aan om beddengoed minstens eenmaal per week te wassen om allergenen te vermijden. Maar hoe zit het met beha’s, die gemiddeld twaalf uur per dag gedragen worden?

Vanessa de Vusyt, PR-manager bij Belgische lingeriemerken, benadrukt dat de algemene richtlijn is om beha’s na ongeveer twee tot drie keer dragen te wassen.

“Langer wachten is niet hygiënisch, aangezien beha’s direct zweet onder de oksels absorberen,” legt ze uit. Het aantal keren dat iemand zweet, met name in de zomer, bepaalt ook hoe vaak de beha gewassen moet worden.

Vanessa wijst erop dat veel vrouwen denken dat beha’s sneller verslijten als ze vaak gewassen worden, maar dit hangt sterk af van het aantal beha’s dat iemand bezit en de manier waarop ze gewassen worden.

Bij een goede voorraad beha’s en het correcte wasprogramma, zoals de fijnwas op 30 graden, kunnen beha’s lang meegaan.

Een aanrader is om beha’s na het wassen open en plat op te bergen. Dit verlengt de levensduur van de beha.

Dus, de frequentie van het wassen van beha’s is afhankelijk van individuele gewoonten en activiteitenniveau.

Regelmatig wassen bevordert zowel de hygiëne als de duurzaamheid van je beha’s, en het helpt ook om allergenen te verminderen.

Als je twijfelt over een wasbeurt, onthoud dan het advies van Vanessa: “Hoe vaak was jij je beha?”

Het onderwerp zorgt online voor discussies!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven