Bas Smit zorgt voor problemen en angst op school van dochters: ‘Is zo woest geworden’

WhatsApp Image 2024 04 30 at 163703jpg

Recent heeft Yvonne Coldeweijer voor wat beroering gezorgd door in haar exclusieve ‘Juice Memberclub’ op Instagram te praten over Bas Smit.

Ze stelt dat ze verontrustende verhalen over hem heeft gehoord, waaronder een incident op de basisschool van zijn dochters.

Coldeweijer beweert dat Bas Smit en zijn vrouw Nicolette van Dam zonder toestemming van andere ouders gefilmd hebben in een klaslokaal. Hierbij was hun dochter Lola niet herkenbaar, maar andere kinderen wel.

Dit heeft bij sommige ouders tot onvrede geleid, die anoniem hun klachten naar de directrice van de school hebben gestuurd via e-mail.

In plaats van dit intern aan te pakken, zou de directrice de e-mails naar Bas Smit hebben doorgezonden.

Volgens Coldeweijer is Smit heel boos geworden en heeft hij de IP-adressen van de ouders die de e-mails hadden gestuurd achterhaald, wat tot een conflict heeft geleid.

“Bas is zó woest geworden. Die heeft dus gewoon de IP-adressen van de mails achterhaald en is erachter gekomen wie die mails heeft gestuurd,” aldus Coldeweijer.

Zij beweert dat de situatie zo intimiderend was dat sommige ouders uit angst voor verdere gevolgen hun kinderen van school hebben gehaald.

Coldeweijer insinueert ook dat er sprake was van een samenwerking tussen Bas en de directrice van de school.

Zij stelt dat Smit samen met de directrice aanzienlijke geldbedragen heeft opgehaald voor de school. Hierdoor kregen zij en zijn invloedrijke connecties toegang tot een voorschools programma dat een gegarandeerde toelating tot de basisschool bood.

Coldeweijer suggereert dat deze gang van zaken mogelijk niet volledig legaal is: “Deze constructie is volgens mij niet helemaal legaal…”

Deze onthullingen hebben voor veel commotie gezorgd op social media, waar Coldeweijer bekend staat om haar onthullingen over bekende Nederlanders.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven