Tip: Bewaar 2 aluminiumfolie bolletjes in de vriezer voor extra voordelen.

alujpg

Door aluminiumfolie in de vriezer te gebruiken, kun je zowel energie besparen als kosten verlagen, wat het onderhoud van dit belangrijke apparaat in huis vereenvoudigt.

Een vriezer die bedekt is met ijs verbruikt namelijk meer energie om de juiste temperatuur te behouden, wat kan leiden tot hogere elektriciteitskosten en extra belasting voor het apparaat.

Aluminiumfolie, voornamelijk gebruikt voor het bewaren van voedsel en kookprocessen, heeft nog een andere handige toepassing.

Deskundigen suggereren dat de reflecterende, glanzende zijde van aluminiumfolie warmte kan absorberen, wat vooral handig is tijdens het koken.

Terwijl het verschil tussen de matte en glanzende zijde niet significant is bij het verpakken van voedsel, heeft folie een nuttige rol in de vriezer.

Door de binnenkant van de vriezer te bekleden met folie, kan het ontdooien versneld worden doordat het ijs aan de folie blijft plakken in plaats van aan de vriezer.

Deze methode vermindert de tijd die nodig is voor het ontdooien en opnieuw in gebruik nemen van de vriezer.

Na het ontdooien kan het ijs eenvoudig samen met de folie worden verwijderd, waardoor de vriezer schoon en zonder ijs achterblijft.

Het reinigen van de binnenkant van de vriezer met een oplossing van heet water en zuiveringszout wordt aanbevolen om de ruimte te desinfecteren en geuren te verwijderen.


Een handige truc is om aluminiumfolie toe te voegen aan je routine voor de vriezer. Dit kan helpen om energie en tijd te besparen en de levensduur van het apparaat te verlengen.


Deze eenvoudige toevoeging kan zorgen voor een efficiënter gebruik van de vriezer, lagere energiekosten en meer gemak in je dagelijks leven.

Dit ga ik voortaan ook maar doen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven