Experts raden dit wasprogramma af dat we allemaal gebruiken!

wasmjpg

Het is begrijpelijk dat de was doen niet altijd bovenaan ons lijstje met favoriete bezigheden staat. Toch is het soms een vorm van zelfzorg die nodig is, zelfs al is het verleidelijk om snel het programma van 15 minuten te kiezen.

Deskundigen waarschuwen echter voor het gebruik ervan en raden het zelfs af. Maar waarom eigenlijk? Laten we dat eens nader bekijken. Het snelwasprogramma is wel handig voor kleding zonder hardnekkige vlekken.

Maar als het gaat om kleding met vlekken van bijvoorbeeld wijn of olie, is dit programma niet effectief. Voor minder vuile kleding kan het werken, maar het schiet te kort op het gebied van energiebesparing.

Ondanks de korte duur van het programma, verbruikt de machine in die tijd veel energie, wat uiteindelijk resulteert in een hoger energieverbruik.

Dit is niet alleen niet kostenbesparend, maar ook niet milieuvriendelijk. Vergeet bovendien niet dat het beter is om je spijkerbroeken niet te vaak te wassen.

In situaties waar je beperkt tijd hebt, lijkt het snelle wasprogramma handig, maar het kan delicate stoffen beschadigen. Moderne wasmachines bieden echter een handige functie waarmee je het tijdstip van de start van de wascyclus kunt instellen.

Een handige feature van deze machines is dat je de was kunt laten eindigen op het moment dat je thuiskomt van je werk. Vul de trommel met kleding, voeg wasmiddel en eventueel wasverzachter toe, selecteer het gewenste programma en stel de starttijd in. Dit zorgt voor efficiëntie en gemak in je dagelijkse routine.

Als je op zoek bent naar manieren om energie te besparen en efficiënter met water om te gaan, overweeg dan om een nieuwer model wasmachine aan te schaffen. Deze modellen zijn over het algemeen zuiniger. Voor oudere machines, sla het voorwasprogramma over om de energiekosten te verlagen.

Voor licht vervuilde kledingstukken kan een was op 30 of 40 graden voldoende zijn, maar wees gewaarschuwd dat dit niet krachtig genoeg is voor hardnekkige vlekken zoals rode wijn.

1. Nooit geweten, krom dat deze keuze aanwezig is!
2. Gebruik dit programma regelmatig maar dat ga ik nu niet meer doen.
3. Heel veel mensen weten dit niet!
4. Dit had ik veel eerder moeten weten
5. Wedden dat jij dit niet weet!?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven