Advocaat Joost Klein ontkent beschuldigingen: ‘Hij is heel erg verdrietig’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080347 1jpg

In reactie op de gebeurtenissen rond het Eurovisie Songfestival in Malmö, laat Zweedse advocaat Jan-Åke Fält namens Joost Klein weten dat de zanger zich diep bedroefd voelt.


Volgens Fält ontkent Joost Klein alles en voelt hij zich radeloos door de situatie. De advocaat legt uit: “Hij voelt zich volledig radeloos door alles wat er is gebeurd.”


“En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij hierdoor niet mocht deelnemen aan het songfestival.”


Tijdens het Eurovisie Songfestival was Joost Klein betrokken bij een incident met een cameravrouw achter de schermen.


De advocaat benadrukt dat Klein alleen de camera van de vrouw heeft weggeduwd. Er staat momenteel een zitting gepland voor juni, maar deze datum kan nog veranderen volgens Fält.

“Optimisme overheerst bij de advocaat in afwachting van het politieonderzoek. Hij gelooft in de mogelijkheid van vrijspraak en plant het inroepen van Nederlandse getuigen om de zaak te ondersteunen.”

Een zittingsdatum is vastgesteld volgens Dennis Martinsson, assistent-professor Zweeds strafrecht.

“Hoewel de zittingsdatum is vastgesteld, is de mogelijkheid van een officiële hoorzitting nog onzeker. De aanwezigheid van een vastgestelde procesdatum geeft aan dat de aanklager verdere stappen kan ondernemen indien nodig.”

Volgens Martinsson kan de afweging om Joost Klein op dat moment niet te filmen van juridisch belang zijn.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Ondersteuning van Joost Kleins versie wordt benadrukt. Zowel een schriftelijke als mondelinge overeenkomst kunnen van belang zijn om zijn verhaal kracht bij te zetten.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Op 27 februari 2025 zal Joost Klein terugkeren naar Zweden voor een gepland optreden. Hoewel oorspronkelijk gepland voor een zaal met 800 bezoekers, is het verplaatst naar een grotere locatie die ruim 2000 bezoekers kan herbergen vanwege enorme belangstelling.

Het gevoel van totale radeloosheid wordt door de advocaat van Joost Klein benadrukt.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven