Uitspraak Noa Vahle zorgt voor teleurstelling: ‘Achtergelaten leven’

WhatsApp Image 2024 04 16 at 093257jpg

Recentelijk heeft Jan Dijkgraaf, de bekende biograaf van de Meilandjes en regelmatige columnist, kritiek geuit op Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol.

Noa Vahle, voorheen bekend als sportjournalist, lijkt nu haar weg te vinden in de wereld van bekende Nederlanders.

Haar recente bijdrage aan een tijdschrift, waarin zij haar standpunt over het vluchtelingendebat in Nederland deelt, heeft de aandacht getrokken.

Tijdens het interview sprak Vahle zich uit tegen het labelen van individuen als ‘vluchtelingen’ en het gebruik van het woord ‘crisis’, waar zij moeite mee heeft.

Zij benadrukt dat het gaat om mensen met een complexe achtergrond en verhaal.

“Het zijn mensen met een verhaal, een opleiding, een achtergelaten leven,” merkt ze op.

Vahle nodigt anderen uit om hun perspectief te delen over dit onderwerp.

Dijkgraaf lijkt echter niet overtuigd door Vahle’s benadering en betrokkenheid bij deze kwestie.

Hij heeft zijn zorgen geuit door te zeggen dat men “ook te veel in zichzelf kan gaan geloven”.

Zijn reactie was krachtig genoeg om er een 99 Woorden-column aan te wijden. Aanvankelijk leek hij blij met Vahle’s kritiek op het gebruik van de term ‘vluchtelingen’, maar al snel was hij teleurgesteld toen bleek dat haar standpunten niet overeenkwamen met zijn verwachtingen.

Hij had gehoopt dat zij een strenge houding aan zou nemen tegen wat hij beschouwt als ‘economische gelukszoekers’ en ‘uitvreters’.

Tot zijn teleurstelling beschreef Vahle deze individuen juist als ‘mensen met een verhaal’, in plaats van de negatieve beschrijving die Dijkgraaf had verwacht.

Als blijk van afkeuring plaatste Dijkgraaf onder zijn column een foto van een roze teiltje, een symbool dat vaak gebruikt wordt om misselijkheid uit te drukken, waarmee hij zijn diepe onvrede over haar standpunten kenbaar maakte.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven