Als je dit bij je voordeur vindt, neem dan meteen contact op!

boontjes 1jpg

Thuis kan het wel eens rommelig zijn, vooral in huizen met jonge kinderen of huisdieren, en dat is heel normaal.

Automatische concepten

Soms vragen we ons af hoe bepaalde dingen op onverwachte plekken terechtkomen, meestal zijn het de kinderen die erbij betrokken zijn.

Als er iets onverwachts gebeurt, geven we vaak de huisdieren de schuld. Maar zelden roept iets echt onze bezorgdheid op of laat het ons nadenken over mysterieuze gebeurtenissen.

Automatische concepten

Dat was echter wel het geval voor een vrouw uit Manchester, VK, genaamd Maria Celino-Straker. Ze vond voedselresten in haar voortuin, wat haar verontrustte.

Toen ze op een dag thuiskwam, ontdekte ze een blikje rode bonen voor haar voordeur.

In eerste instantie dacht

Nadat Maria een blikje bonen voor haar deur vond, overwoog ze dat het misschien een grap van buurtkinderen was of dat een dier het blikje uit een vuilnisbak had gehaald.

Echter, haar familielid, tevens politieagent, bracht haar op andere gedachten en benadrukte dat het geen kwajongensstreek was in zijn optiek.

Haar familielid waarschuwde haar voor de mogelijke gevaren van het achterlaten van voedselresten of andere items voor iemands deur, aangezien dit een truc kan zijn die door dieven wordt gebruikt.

De dief zou op deze manier willen controleren of de huiseigenaar thuis is. Als het afval onmiddellijk wordt verwijderd, weet de dief dat de persoon thuis is en zal hij waarschijnlijk vertrekken naar een ander doelwit.

Echter, als het afval blijft liggen, zoals in het geval van Maria’s blikje bonen, kan dit een indicatie zijn dat de bewoner niet thuis is, waardoor de woning een makkelijker doelwit wordt voor inbrekers.

Maria besloot haar ontdekkingen te delen op Facebook, met als doel anderen bewust te maken van deze truc en hen te helpen om hun huis beter te beschermen tegen mogelijke inbraken.

1. Deze kende ik nog niet…
2. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!
3. Wees op je hoede als je dit ziet!
4. Dit aantreffen is geen goed teken!
5. Toch wel handig om te weten!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven