Volgens de Zweedse website Expressen zijn er in totaal zes stappen om het perfecte gekookte eitje te krijgen, die wij natuurlijk met jullie delen.
In Zweden is een gekookt eitje een belangrijk onderdeel van het ontbijt. Per persoon eten ze daar gemiddeld 200 eieren per jaar.
Op hun website deelt de Zweedse Expressen de zes stappen voor het perfecte eitje, informatie die je waarschijnlijk niet kent.
Begin met het twintig minuten op kamertemperatuur laten komen van de eieren voordat je ze kookt. Dit verkleint de kans op barsten.
Door een punaise zachtjes door het rondste gedeelte van het ei te drukken, waar zich de meeste lucht verzamelt, wordt de druk in het ei verlicht en voorkom je barsten.
Als het water kookt, plaats je voorzichtig met een lepel de eieren erin. Laat ze ongeveer tien minuten koken, niet op het hoogste kookpunt.
Giet het water af en schud de pan zodat de eieren tegen elkaar tikken en de schalen barsten.
Plaats het pannetje onder stromend koud water en laat het vijf minuten staan om het kookproces te stoppen.
Het pellen van de eieren gaat makkelijker onder stromend koud water. Geniet vervolgens van je perfect gekookte eitje!