Fans van Andre Rieu boos door besluit: klacht ingediend bij privacywaakhond.

arjpg

Onder de grote groep fans van de wereldberoemde André Rieu heerst frustratie en teleurstelling.

Al lange tijd konden fans van over de hele wereld genieten van live streams van zijn optredens op het Vrijthof in Maastricht, maar die mogelijkheid is nu stopgezet.

De livestream van de camera bij hotel DuCasque is uitgeschakeld.

Vorig jaar is de camera stopgezet na een klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Er werd gemeld dat de camera kon inzoomen, waardoor mensen op de terrassen herkenbaar waren op beeld.

Dit was in strijd met de privacywetgeving. Hoewel deze maatregel bedoeld is om privacy te waarborgen, zijn de fans van Rieu niet blij met deze beslissing.

Op de Facebookgroep “Harmony Parlor,” gewijd aan André Rieu, uiten fans hun ongenoegen.


In Australië laten teleurstelde volgers weten dat de livestream gemist wordt. Voor velen was dit de enige manier om de concerten te volgen.


De fans geven ondanks hun teleurstelling niet op. Ze hebben contact gezocht met verschillende instanties en met Rieu zelf, in de hoop dat de livestream terugkeert.


Tot nu toe heeft dit nog geen resultaat opgeleverd. De fans blijven hopen op een oplossing, zodat ze weer op afstand kunnen genieten van de optredens van hun favoriete violist.


1. Fans hebben ondertussen contact gezocht met verschillende instanties.
2. Fans over de hele wereld houden vol en geven niet op.
3. De teleurstelling en onvrede is aanzienlijk.
4. Fans uitten collectief hun ongenoegen…
5. Het is onzeker of dit nog zal terugkeren…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven