Veel mensen maken deze fout: Doe dit niet in de wasmachine!

wasm 1jpg

Over badmatten en badtapijten bestaat veel discussie. Sommige mensen vinden ze noodzakelijk, terwijl anderen ze liever vermijden.


Regelmatig wassen is essentieel, maar hoe doe je dat zonder schade aan je wasmachine te veroorzaken?


Badmatten en badtapijten kunnen snel vies worden door stof, dode huidcellen en haren, vooral in de vochtige badkameromgeving die schimmelgroei kan bevorderen.


Regelmatig wassen is niet alleen hygiënisch, maar ook cruciaal om problemen zoals voetschimmel te voorkomen.


De meeste badmatten en -tapijten kunnen veilig in de wasmachine worden gewassen. Maar voordat we daar dieper op ingaan, wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee?


Badtapijten zijn over het algemeen groter en zwaarder, gemaakt van synthetische vezels zoals polyacryl of polyester, terwijl badmatten kleiner zijn en meestal van natuurlijke vezels zoals katoen worden gemaakt.

Er zijn verschillen in de termen die worden gebruikt voor badkameraccessoires, afhankelijk van regio’s en persoonlijke voorkeuren.

Bij het wassen van badmatten en -tapijten moet je rekening houden met twee belangrijke zaken om problemen te voorkomen. Allereerst is het van belang om het maximale gewicht van je wasmachine in acht te nemen.

Badmatten en -tapijten nemen veel water op en worden zwaar, wat kan leiden tot problemen bij het centrifugeren als de wasmachine te vol zit.

Ten tweede, was matten met rubberen onderkant altijd op maximaal 40°C om schade aan de wasmachine te voorkomen. Badmatten van puur katoen zonder rubber kunnen daarentegen wel op 60°C worden gewassen.

Om beschadiging van de wasmachine te voorkomen en kosten voor reparaties te vermijden, is het essentieel om altijd de instructies van de fabrikant te volgen voordat je badmatten of -tapijten wast.

Door deze stappen te volgen, kun je voorkomen dat je wasmachine beschadigd raakt en uiteindelijk geld besparen op mogelijke reparaties.

1. Veel mensen zijn zich niet bewust van dit verschil.
2. Waarschijnlijk heb jij hier nog nooit over nagedacht!
3. Dit item wordt vaak verkeerd gewassen, ook door jou!
4. Belangrijke informatie voor wie zuinig is op zijn apparaat!
5. Deze twee fouten kunnen je wasmachine beschadigen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven