Ervaren vakman geeft kritiek op Johan Derksen: ‘Hij heeft een nieuwe kapsel nodig’

WhatsApp Image 2024 03 09 at 172521jpg

Een ervaren vakman heeft in een column in De Telegraaf zijn mening gegeven over Johan Derksen en diens voortdurende opmerkingen over het uiterlijk van de nieuwe asielminister Marjolein Faber.

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Derksen bekritiseert regelmatig het kapsel van de PVV-minister, iets wat bij de vakman niet in goede aarde valt. “Hij heeft zelf wellicht een nieuwe look nodig!” verklaarde de vakman.

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

Faber, die onlangs tot minister is benoemd, is herhaaldelijk onderwerp geweest in het populaire programma Vandaag Inside.

In plaats van haar beleid te analyseren, lijken de presentatoren, vooral Derksen, vooral gefocust op haar uiterlijk. Hij houdt duidelijk niet van haar wilde haardos, die volgens hem niet past bij haar functie.

Keyl verdedigt Faber en is niet te spreken over de manier waarop oudere vrouwen vaak worden afgeschilderd op televisie.

“Er is een soort mechanisme bij mij: als oudere vrouwen belachelijk worden gemaakt, raak ik geïrriteerd,” vertelt ze.

Zij valt op dat Faber, als oudste vrouw in het kabinet, regelmatig het doelwit lijkt te zijn van grappen, met name in Vandaag Inside.

Vriend wil Catherine Keyl nooit meer zien in zijn leven: ‘Hij is boos op mij’

“Johan Derksen blijft maar aandringen dat ze naar de kapper moet. In Amsterdam wordt dat een gotspe genoemd (brutaliteit).”

Wanhopige Catherine Keyl heeft er de pest in: ‘Ik ben door mijn geld heen’

Catherine Keyl, nu 77 jaar oud, benadrukt ook de dubbele standaard die Derksen lijkt te gebruiken.

Groot verdriet voor Catherine Keyl: ‘Ik zal hem ontzettend missen’

Ondanks scherpe kritiek op Fabers uiterlijk, merkt Keyl op dat verbeteringen ook door haarzelf zouden kunnen worden aangebracht. Ze voegt eraan toe: “Hij kan zelf ook wel een frisse knipbeurt gebruiken,” .

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

In haar column benadrukt Catherine dat er eigenlijk weinig bekend is over Faber, behalve zijn opvallende verschijning en voorkeur voor mannelijke kledingstijlen.

Keyl uit enige nieuwsgierigheid: “Ik verbaasde me wel over haar tamelijk mannelijke kledingkeuze, maar nu zie ik dat ze getrouwd is en twee zonen heeft,” staat er in haar schrijven.

Er wordt ook gespeculeerd over de privésituatie van Faber, voornamelijk vanwege het gebrek aan informatie over haar partner.

“Het is onbekend wie haar echtgenoot is. Het zou kunnen zijn dat het een meneer Faber is, of misschien toch een mevrouw?”

Groot verdriet voor Catherine Keyl: ‘Ik zal hem ontzettend missen’

Catherine Keyl pleit voor een persoonlijk gesprek met de minister, het liefst in De Telegraaf, om het publiek een dieper inzicht te geven in wie Marjolein Faber werkelijk is.

“Het is vreemd dat we totaal geen details kennen over een minister die ongetwijfeld de komende maanden constant in de schijnwerpers zal staan,” concludeert ze.

Vriend wil Catherine Keyl nooit meer zien in zijn leven: ‘Hij is woedend op mij’

Het is overduidelijk dat Catherine Keyl van mening is dat de nadruk meer moet liggen op de inhoud en minder op het uiterlijk van publieke figuren, vooral als het gaat om vrouwen in een prominente politieke positie.

Vriend wil Catherine Keyl nooit meer zien in zijn leven: ‘Hij is woedend op mij'

1. Ze wordt woest als oudere vrouwen belachelijk worden gemaakt! 2. Naar eigen zeggen wordt ze boos als oudere vrouwen belachelijk worden gemaakt. 3. Deze dame is niet te spreken over de wijze hoe Derksen over vrouwen spreekt! 4. Ze vindt dat hij er zelf ook niet altijd even verzorgd uitziet! 5. Ze heeft het helemaal gehad met Johan en haalt flink uit!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven