Julia trouwt volgens islamitische regels met Egyptische vriend: ‘Hij wilde nog een vrouw’

emjpg

In maart 2017 nam Julia een van de belangrijkste beslissingen in haar leven: ze koos ervoor haar huwelijk met Peter te beëindigen en een nieuwe weg in te slaan met haar Egyptische partner, Ahmed.

Terwijl ze het verdriet van de scheiding verwerkte, vond Julia kracht in de goede relatie met Peter, die haar hielp om positief naar de toekomst te kijken.

Haar reis begon in september 2018, toen Julia een 12-daagse vakantie naar Egypte maakte en daar onverwacht een aanzoek van Ahmed kreeg.

Met vreugde accepteerde Julia het aanzoek, zonder te weten wat haar te wachten stond.

Na haar vakantie reisde Julia regelmatig naar Egypte, ongeveer om de acht à negen maanden, om tijd met Ahmed door te brengen.

Met de tijd groeide haar verlangen om zich volledig te wijden aan haar nieuwe leven. In september 2020 nam ze de beslissing om permanent naar Egypte te verhuizen, waarbij ze afscheid nam van haar familie en aan een nieuw hoofdstuk begon.

In Caïro trouwden Julia en Ahmed slechts 12 dagen na haar aankomst in Egypte. Het sprookjeshuwelijk leek aanvankelijk perfect, maar Julia merkte al snel dat Ahmeds gedrag begon te veranderen.

Ahmed, die eerst liefdevol was, begon afstandelijk te worden. Hij toonde haar niet langer genegenheid in het openbaar, ging niet meer met haar naar cafés, en verdween regelmatig zonder uitleg.

De veranderingen maakten Julia in de war en onzeker. De kloof tussen hen werd groter en daarom keerde Julia in 2021 voor twee maanden terug naar Engeland om haar familie te bezoeken.

Hoewel ze ver weg was, bleef Ahmed in Julia’s gedachten. Ze hoopte dat de tijd uit elkaar hen dichter bij elkaar zou brengen.

Maar bij haar terugkeer naar Egypte in februari 2022 vervloog die hoop snel toen Ahmed aankondigde dat hij van plan was met een andere vrouw te trouwen.

Een verrassende wending in hun relatie deed Julia beseffen dat hun liefde mogelijk niet zo sterk was als ze dacht, vooral vanwege hun onvermogen om kinderen te krijgen vanwege haar menopauze.

De openbaring van Ahmed bracht Julia in een emotionele spiraal. Hoewel ze op de hoogte waren van de islamitische regels, was het afgesproken dat hij eerst haar toestemming zou vragen voordat hij met andere vrouwen zou trouwen.

Julia had vastbesloten dit nooit toe te staan, maar werd nu geconfronteerd met een dilemma. Ondanks Ahmeds pogingen haar gerust te stellen, bleef de kloof tussen hen bestaan.

De situatie verslechterde en uiteindelijk nam Julia de moeilijke beslissing zich terug te trekken. Het werd duidelijk dat er geen toekomst meer was met Ahmed, en dat haar liefde niet beantwoord werd.

Het einde van hun relatie, waar ze zoveel in had geïnvesteerd, was pijnlijk. In juli 2022 verliet Ahmed hun woning en hun scheiding was in september dat jaar officieel.

Julia keerde terug naar het Verenigd Koninkrijk in november 2023, net op tijd voor de 18e verjaardag van haar dochter, en voelde een gevoel alsof ze zes jaar van haar leven had verspild.

Na het koesteren van haar tijd in Egypte, besefte Julia dat het tijd was voor een nieuwe start.

Na nog een laatste bezoek aan Egypte om zaken af te handelen, besloot Julia in januari van dit jaar definitief terug te keren naar Lincoln.

Julia miste nog steeds de mensen en cultuur van Egypte, maar beseft nu dat het belangrijk is om haar eigen geluk te vinden, voor zichzelf te zorgen en haar eigen pad te volgen.

Julia hoopt nog steeds de ware liefde te vinden, maar deze keer op haar eigen voorwaarden, en herinnert ons eraan dat liefde soms verrassend te vinden is, zolang je trouw blijft aan jezelf ongeacht de obstakels.

1. Julia stond voor onverwachte uitdagingen zonder zich bewust te zijn van wat er zou komen.
2. Aanvankelijk leek het alsof haar leven op een sprookje leek…
3. Ze ontdekte dat hij van plan was om met een andere vrouw te trouwen, iets wat legaal is.
4. Ze dacht dat ze haar droomprins had gevonden…
5. Haar reis naar Egypte voor liefde nam een verrassende wending…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven