Vlad is een genderfluïde pop: ‘Oude vampier in een poppenlichaam’

gpp 1jpg

Onderhevig aan de toenemende tolerantie voor genderidentiteit en zelfexpressie, valt Vlad op vanwege de unieke benadering van identiteit en kunst die zij heeft.

Met haar beschrijving als ‘genderfluïde demoonpop’, heeft deze 26-jarige artiest en performer een opvallende positie veroverd in de creatieve sfeer.

Haar creaties en persoonlijke expressie dagen conventionele denkbeelden over gender en schoonheid uit, en maken haar tot een intrigerende persoonlijkheid.

In dit verslag duiken we in Vlad’s boeiende wereld, haar kunst, en de persoonlijke ontwikkeling die haar hier gebracht heeft.

Vlad beschouwt zichzelf als een genderfluïde demoonpop, een identiteit die diepgaande fysieke en psychologische connotaties met zich meebrengt.

Voor haar is haar lichaam een canvas waarop ze zowel zichzelf kan beschermen als haar innerlijke wereld kan communiceren.

“Ik ga nooit de deur uit zonder make-up,” verklaarde Vlad. “Mijn inspiratie komt van clowns, het verven van doden en historische mode.”

De unieke mix van invloeden die Vlad beïnvloedt, creëert een esthetiek die tegelijk ongewoon en betoverend is. Hierdoor ontstaat een frisse kijk op de betekenis van schoonheid.

Tussen de 3 en 9 uur besteedt ze, afhankelijk van de complexiteit van haar look, aan haar proces. Een toewijding aan haar kunst en haar wens om zich op een diepgaande manier uit te drukken, worden hierdoor benadrukt.

“Soms duurt mijn make-up wel 6 uur, en de langste sessie duurde zelfs 9 uur,” verklaart Vlad. Deze intense activiteit dient niet alleen als een manier om haar uiterlijk te veranderen, maar als een vorm van therapie.

Dit geeft haar de mogelijkheid om haar persoonlijke trauma’s te verwerken en haar innerlijke zelf te ontdekken. Vlad’s pad naar zelfinzicht kende uitdagingen.

Opgegroeid als zwarte transgender en queer persoon, ervoer ze in haar jeugd dat de wereld haar vaak als bedreigend beschouwde.

Er werd door haar medeleerlingen op school vaak neerbuigend gekeken naar haar aparte verschijning en sommigen vonden haar zelfs bedreigend. Volgens haarzelf is haar stijl omschreven als “Een cupcake gevuld met scheermessen.”

De symboliek hierachter weerspiegelt de tegenstrijdigheid in haar persoonlijkheid: een combinatie van aantrekkingskracht en gevaar, schoonheid en angst.

Ondanks de uitdagingen vond Vlad troost in mode en kunst. Ze begon haar lichaam te gebruiken als een vorm van bescherming en expressie, omdat ze niet geaccepteerd werd door haar omgeving op school.

Tijdens haar schoolperiode ontwikkelde Vlad agorafobie, waardoor het voor haar moeilijk was om de veiligheid van haar huis te verlaten. Door kunst te creëren met behulp van haar lichaam, probeerde ze deze hindernissen te overwinnen.


Haar dagelijkse leven is voor Vlad geen routine, maar eerder een doorlopende kunstshow waarin haar creatieve visie tot uiting komt en ze kan omgaan met persoonlijke uitdagingen, met behulp van performances die vaak poppen en bewerkte teddyberen bevatten.


De partner van Vlad speelt ook een belangrijke rol in hun leven en kunstuitingen, waarbij ze hun liefde voor alternatieve stijlen combineren in een unieke esthetiek die hun gedeelde interesses reflecteert.


Vlad ziet haar artistieke reis als een voortdurende ontwikkeling en heeft al plannen om verdere lichaamsmodificaties, waaronder tattoos, te ondergaan.


“Ik wil een tattoo van een teddybeer die zijn ingewanden naar buiten trekt op mijn dij, en ik overweeg ook om mijn tong te splitsen,” onthult ze.

In haar voortdurende zoektocht naar zelfexpressie toont Vlad haar verlangens en haar streven om haar lichaam als kunstobject verder te verkennen.

Te midden van negatieve reacties en aanvallen op straat vindt Vlad steun en zelfvertrouwen in haar kunst en uiterlijk.

De interactie met kinderen die Vlad soms zien als een mythisch figuur, een karakter dat zowel eng als fascinerend is, brengt haar vreugde. Ze zegt: “Ik ben misschien eng op het podium, maar ik ben eigenlijk zachtaardig en ongevaarlijk.”

In een tijd waarin genderidentiteit en zelfexpressie steeds meer ruimte krijgen, valt Vlad op met haar unieke benadering van identiteit…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven