Vrouw (73) geniet van pensioen: Kinderen willen dat ze meer spaart

eh 1jpg

Op 73-jarige leeftijd heeft Gerda altijd al het leven ten volle geleefd. Met pensioen heeft ze nu eindelijk de kans om haar dromen te verwezenlijken: de wereld ontdekken en genieten van haar verdiende vrijheid.

Pensioen betekent voor Gerda niet alleen een comfortabel leven, maar ook de kans om al haar wensen te vervullen.

Zij ziet haar pensioen als een soort extraatje, waarmee ze nieuwe ervaringen kan beleven en alles uit het leven kan halen.

Echter, haar kinderen hebben een andere kijk hierop. Zij maken zich zorgen over de toekomst en vinden dat Gerda zuiniger met haar geld moet omgaan.

Zij hopen dat hun moeder voorzichtig zal zijn met haar geld, zodat ze later geen financiële zorgen zal hebben.

Voor Gerda voelt dit aan als een beperking van haar vrijheid en de manier waarop ze haar leven wil leiden. “Ik heb mijn hele leven hard gewerkt,” zegt ze. “Nu wil ik genieten van wat ik heb opgebouwd.”

Gerda vindt het lastig om haar levensstijl aan te passen aan de verwachtingen van haar kinderen, hoewel ze weet dat ze het goed bedoelen.

“Ik wil gewoon leven in het moment en genieten van alles wat ik nu kan doen zonder constant bezig te zijn met geld en me zorgen te maken over de toekomst,” legt ze uit.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Gerda heeft een passie voor reizen en heeft al veel bestemmingen bezocht; ze heeft dan ook plannen om nog veel meer te ontdekken.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Echter, haar kinderen denken dat ze te veel geld spendeert aan luxe reizen en zouden liever zien dat ze wat dichter bij huis blijft.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Dat weerhoudt Gerda er echter niet van om haar eigen pad te volgen. “Nu ik zowel de tijd als het geld ervoor heb, wil ik genieten van mijn liefde voor reizen en de kansen die op mijn pad komen,” verklaart ze.


Gerda geniet van reizen, uit eten gaan en het leven op een manier die haar gelukkig maakt en haar vrijheid geeft.


Ze benadrukt: “Ik manage mijn geld verantwoordelijk en zorg voor een buffer, maar ik wil ook niet te veel sparen en mezelf beperken.”


Gerda’s kinderen maken zich zorgen dat ze niet genoeg spaart en te veel geld uitgeeft aan luxe. Ze willen dat hun moeder zorgeloos van haar pensioen kan genieten en vrezen dat ze in de toekomst geldtekort zal komen.


Gerda deelt: “Mijn kinderen denken dat ik niet genoeg aan de toekomst denk, maar ik wil niet constant bezorgd zijn over ‘wat als’.”

Soms zorgen verschillende visies voor spanningen tussen Gerda en haar kinderen. Ze hoopt dat haar kinderen zullen begrijpen dat ze haar eigen keuzes wil maken, zonder zich voortdurend schuldig te voelen.

“Ik begrijp dat ze het goed met me voor hebben, maar ik wil niet dat mijn pensioenjaren alleen maar gaan over sparen en voorzichtig zijn,” legt ze uit.

Gerda heeft besloten een balans te vinden tussen genieten en verantwoord omgaan met haar geld. Ze beseft dat ze op sommige punten misschien wat moet toegeven om haar kinderen gerust te stellen, maar ze wil ook trouw blijven aan haar eigen wensen en behoeften.

“Het is belangrijk voor mij om mijn eigen leven te leiden, maar ik wil mijn kinderen ook laten zien dat ik verstandig met mijn geld omga,” zegt ze.

Uiteindelijk hoopt Gerda dat haar kinderen zullen begrijpen dat ze haar pensioen ziet als een kans om te leven zoals ze dat altijd al heeft gewild.


De keuze wordt gemaakt om de vrijheid van pensioen te omarmen en te genieten van wat het leven te bieden heeft, in plaats van beperkt te worden door terughoudendheid en vrees.


“Mijn pensioen zie ik als mijn persoonlijke vakantiegeld. Het draait allemaal om het volgen van mijn eigen pad en het leven zoals ik dat wil,” licht Gerda toe met een glimlach.

Kijkers Steenrijk, Straatarm woedend: ‘Deze jongen staat op de site van Radar!’

Gerda, een 73-jarige levensgenieter, heeft altijd de filosofie gehad om volop van het leven te genieten. Nu ze met pensioen is, heeft ze…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven