Gezin stopt met kopen van wc-papier om geld te besparen: ‘We gebruiken een doek’

tp 1jpg

In het managen van een huishouden kunnen diverse uitdagingen en kosten optreden, vooral wanneer ouders rekening moeten houden met de behoeften van het gezin en de financiën in evenwicht moeten houden.

Soms kunnen onverwachte uitgaven een extra last vormen, en in het licht van de stijgende inflatie wordt het steeds belangrijker om manieren te vinden om te besparen. Een moeder heeft een onorthodoxe aanpak ontdekt om kosten te besparen op toiletpapier.

Vreemde nieuwe trend: De reden waarom heel veel mensen een wc rol in hun koelkast plaatsen!

Amber Allen en haar echtgenoot Joseph, ouders van drie kinderen, hebben besloten om helemaal te stoppen met het gebruik van toiletpapier.

Dit opvallende besluit namen zij drie jaar geleden. Amber legt de redenen achter deze keuze uit: “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer.”

”We namen deze beslissing om verschillende redenen. Allereerst hadden we een schuld van 70.000 dollar en moesten we dus bezuinigen.”

“Na een verandering in onze gewoonten, besefte ik dat wc-papier kopen voor ons voelde als geld verspillen.”

“Na overleg met Joseph, besloten we geen wc-papier meer te kopen en een doekje te gebruiken.”

Amber legt uit hoe deze verandering hen aanzienlijke financiële voordelen heeft opgeleverd. “We hebben in 3 jaar tussen $1.200 en $2.100 bespaard.”

“Maar ik moet toegeven dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We overwogen zelfs om ‘neem je eigen rol mee naar ons huis’ onder vrienden te bevorderen, maar vonden dit onbeleefd.”


De voortzetting van Amber en Joseph van deze methode staat vast, ondanks mogelijke ongemakken door gebruik van doeken en regelmatig wassen ervan.


Het huishouden managen brengt diverse uitdagingen en kosten met zich mee, vooral wanneer ouders rekening moeten houden met de behoeften van het hele gezin…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven