Julia trouwt op islamitische manier met Egyptische vriend: ‘Hij wilde nog een vrouw’

emjpg

Er werd in maart 2017 een van de belangrijkste beslissingen genomen door Julia, namelijk om haar huwelijk met Peter te beëindigen en een nieuwe weg in te slaan met haar Egyptische partner, Ahmed.

Ondanks het verdriet van de scheiding, vond Julia kracht in de goede verstandhouding met Peter, wat haar hielp om positief naar de toekomst te kijken.

Haar avontuur begon in september 2018, toen Julia een 12-daagse vakantie naar Egypte maakte. Tijdens deze reis werd ze verrast: Ahmed vroeg haar ten huwelijk.

Julia stemde vol vreugde in met zijn aanzoek, zonder te beseffen wat haar te wachten stond.

Na haar vakantie bleef Julia regelmatig naar Egypte reizen, meestal om de acht tot negen maanden, om tijd door te brengen met Ahmed.

Uiteindelijk groeide haar verlangen om zich volledig te wijden aan haar nieuwe leven, en in september 2020 besloot ze definitief naar Egypte te verhuizen. Ze nam afscheid.

Na het verlaten van haar familie, begon ze aan een nieuw hoofdstuk.

Het huwelijk van Julia en Ahmed vond plaats in Caïro, slechts 12 dagen na haar aankomst in Egypte. Wat eerst als een sprookjeshuwelijk begon, kreeg al snel een andere wending toen Julia veranderingen opmerkte in het gedrag van Ahmed.

De genegenheid en aandacht die Ahmed haar vroeger gaf, verminderde. Hij leek meer afstandelijk te worden, wat duidelijk werd doordat hij haar niet meer in het openbaar vasthield, niet meer meenam naar cafés en ’s avonds vaak zonder uitleg verdween.

Julia raakte in de war en onzeker door deze veranderingen. De kloof tussen hen groeide en in 2021 besloot ze om voor twee maanden terug te keren naar Engeland om haar familie te bezoeken.

Zelfs met de fysieke afstand, bleef Ahmed in haar gedachten en hoopte ze dat de tijd apart hun relatie zou versterken.

Echter, bij haar terugkeer naar Egypte in februari 2022, kwam haar hoop op een herstart snel ten einde toen Ahmed aankondigde dat hij van plan was om met een andere vrouw te trouwen.

Een belangrijke onthulling bracht Julia in verwarring, vooral omdat ze de kracht van hun liefde overschatte, ondanks hun probleem om kinderen te krijgen vanwege haar menopauze.

De openbaring van Ahmed bracht Julia in een emotionele achtbaan. Ze hadden afgesproken dat hij haar eerst om toestemming zou vragen, ondanks dat het volgens de islamitische wet hem was toegestaan om meerdere vrouwen te trouwen.

Julia had herhaaldelijk gezegd dat ze zou weigeren, maar nu werd ze geconfronteerd met een dilemma dat ze niet kon oplossen. Ondanks Ahmeds pogingen om haar gerust te stellen, lukte het Julia niet om de kloof tussen hen te overbruggen.

De situatie verslechterde en uiteindelijk nam Julia de moeilijke beslissing om zich terug te trekken. Ze besefte dat er geen toekomst meer was met Ahmed en dat ze moest accepteren dat haar liefde en toewijding niet beantwoord werden.

Het einde van hun relatie was pijnlijk, vooral omdat Julia er alles voor had gegeven. In juli 2022 verliet Ahmed hun woning, en in september van dat jaar werd de scheiding officieel afgerond.


In maart 2017 stond Julia voor een van de grootste beslissingen van haar leven: ze besloot haar huwelijk met Peter…

Julia keerde in november 2023 terug naar het Verenigd Koninkrijk, na zes jaar doorgebracht te hebben in Egypte. Ze was op tijd terug voor de 18e verjaardag van haar dochter.


Hoewel Julia genoot van haar tijd in Egypte, realiseerde ze dat het tijd was voor een frisse start.


Zes weken later keerde ze nog eenmaal terug naar Egypte voordat ze definitief in januari van dit jaar naar Lincoln terugkwam.


Ondanks haar ervaringen mist Julia nog steeds de mensen en cultuur van Egypte. Ze heeft echter geleerd dat zelfzorg en het volgen van je eigen pad belangrijk zijn voor je eigen geluk.


Julia hoopt nog steeds op ware liefde, maar dit keer op haar eigen voorwaarden. Haar verhaal illustreert dat liefde soms onverwacht komt, maar dat trouw blijven aan jezelf cruciaal is, ongeacht de obstakels die je tegenkomt.


auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven