Tijden veranderen: Steeds meer basisscholen halen dit uit hun klaslokaal!

klajpg

Terugdenken aan de vroegere basisschooljaren roept vaak herinneringen op aan het leren van het alfabet, het inkleuren van kleurboeken en vooral het klokkijken.

Vroeger was het dragen van een horloge cruciaal om de tijd bij te houden, aangezien smartphones nog niet bestonden. Tegenwoordig ziet de wereld er echter heel anders uit.

Kinderen groeien op in een digitaal tijdperk waarin smartphones en tablets alomtegenwoordig zijn, en de tijd overal digitaal wordt weergegeven, van telefoons tot laptops en andere apparaten.

Daarom is het niet vreemd dat veel kinderen tegenwoordig moeite hebben met het aflezen van een analoge klok.

Deze vaardigheid wordt steeds minder beoefend, voornamelijk doordat digitale klokken vrijwel overal te vinden zijn.

Zelfs als kinderen op school leren hoe ze een analoge klok moeten lezen, krijgen ze waarschijnlijk weinig oefening als er thuis voornamelijk digitale klokken worden gebruikt.


In het Verenigd Koninkrijk hebben sommige scholen besloten analoge klokken uit de klaslokalen te verwijderen vanwege de wijdverspreidheid van dit probleem.


Digitale klokken worden geïntroduceerd als vervanging, zodat tijdens examens studenten niet worden afgeleid door het aflezen van de tijd op een analoge klok.


Leraren willen ervoor zorgen dat studenten zich niet zorgen hoeven te maken over de tijd en zich volledig kunnen richten op het afmaken van hun examens.


In een interview met The Telegraph bevestigde Malcolm Trobe, plaatsvervangend algemeen secretaris van de Association of School and College Leaders (ASCL), deze ontwikkeling.


Hij benadrukte het belang van het ongestoord kunnen werken en zich volledig kunnen concentreren zonder onnodige afleiding.


In klaslokalen zien we tegenwoordig een verschuiving naar digitale klokken, wat de groeiende invloed van technologie in ons alledaagse leven weerspiegelt.


Dit toont aan hoe onze afhankelijkheid van technologie groeit en suggereert dat de manieren waarop we basisvaardigheden leren en toepassen, zullen blijven veranderen naarmate de wereld om ons heen evolueert.

Herinner je je nog de eerste jaren op de basisschool? Voor velen brengt dat herinneringen naar boven van het leren van…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven