Ouders willen niet werken maar wel een huurhuis en uitkeringen

WhatsApp Image 2024 08 13 at 201902jpg

Opmerkelijke keuzes in levensstijl en sociale voorzieningen

In deze moderne tijden verschijnen er steeds meer verhalen over mensen die een andere levenswijze omarmen en tegelijk afhankelijk zijn van ondersteuning door de maatschappij.

Een opvallend voorbeeld hiervan is het Britse stel, Adele en Matt Allen. Zij hebben recentelijk de aandacht getrokken met hun onconventionele levensstijl en hun controversiële standpunten over sociale steun en belastingen.

Dit artikel werpt een blik op de keuzes van de Allens, hun levensstijl en hun relatie met het systeem van sociale voorzieningen.

Adele en Matt Allen presenteren zich als pleitbezorgers van een andere levensstijl, bekend als “off-grid parenting,” waarbij ze streven naar zelfvoorzienend leven, los van de traditionele consumptiecultuur.

Ondanks hun betrachtingen

Steun ontvangen ze van de overheid, hoewel ze streven naar zelfvoorzienendheid, een onderwerp dat veel discussie heeft veroorzaakt en ethische vragen oproept.

In een sociale huurwoning wonend, ontvangt het gezin zowel een uitkering als huursubsidie. Adele en Matt zijn ervan overtuigd dat ze recht hebben op deze steun en zijn van mening dat hun sobere levensstijl dit rechtvaardigt.

Ze benadrukken dat hun doelbewuste keuze voor een bescheiden levensstijl zou moeten leiden tot minder afhankelijkheid van overheidsondersteuning.

Voordat, heeft Matt Allen aangegeven dat hij niet van plan is om 45 tot 50 uur per week te werken, omdat dit niet in lijn is met zijn waarden.

Ondanks hun standpunt maken ze gebruik van financiële steun van de overheid, wat vragen oproept over hun echte zelfvoorzienendheid en de ethische gevolgen van hun gebruik van sociale voorzieningen.


In hun opvoeding en gezondheidscare maken de Allens ongebruikelijke keuzes. Hun kinderen bezoeken geen reguliere scholen omdat deze volgens het gezin te veel gelijkenissen vertonen met instellingen waar je niet vrij bent, zoals een gevangenis.


In plaats daarvan hebben ze hun eigen unieke vorm van educatie opgezet. Daarnaast wijzen ze moderne medische behandelingen af, omdat Adele gelooft dat moedermelk de oplossing is voor de meeste gezondheidsproblemen.


De gemaakte keuzes benadrukken de eigenzinnige en onconventionele levensstijl van het gezin, terwijl ze toch profiteren van de voordelen van het conventionele systeem dat ze vermijden.


Adele Allen heeft recent haar onvrede geuit over het betalen van lokale belastingen omdat de openbare parken gesloten waren tijdens de lockdown.

Een mening werd geuit over belastingbetaling, gebaseerd op het niet kunnen profiteren van bepaalde voorzieningen, wat resulteerde in een strategie om minder belasting te betalen.

Controversiële discussies werden gevoed door verklaringen met betrekking tot levensstijl en fiscaal gedrag van hen.

Een overtuiging die wordt gehandhaafd is dat kostenbesparende maatregelen bijdragen aan de financiële lasten van belastingbetalers.

Bijvoorbeeld wordt aandacht gevraagd voor efficiënter gebruik van middelen door te wijzen op thuisbevallingen als kostenbesparend alternatief voor ziekenhuisbevallingen.


De aandacht voor de levensstijl van de Allens is aanzienlijk, zowel vanuit het publiek als de media. Er blijven echter vragen bestaan over de ethische kant van hun gebruik van sociale voorzieningen, ondanks hun trots op de gemaakte keuzes en de manier waarop ze hun leven vormgeven.


Er komen steeds meer verhalen naar voren in de samenleving over mensen die een alternatieve levensstijl omarmen terwijl ze tegelijkertijd gebruikmaken van verschillende bronnen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven