Wat vind jij van de wolf: Opvallende resultaten van de vragenlijst!

wolf2jpg

In Nederland is de discussie gaande of wolven hier welkom zijn of niet.

Een recente enquête laat zien dat ongeveer een derde van de Nederlanders vindt dat wolven hier niet thuishoren.

Met name in Drenthe en Flevoland is er veel weerstand tegen wolven.

Terwijl het aantal tegenstanders van wolven vergelijkbaar is met vorig jaar, is het aantal voorstanders gedaald van 41 procent naar 36 procent.

Een groot deel van de bevolking heeft echter geen uitgesproken mening over dit onderwerp. De discussie over wolven in Nederland is al lang aan de gang en recent nog aangewakkerd door een incident in Leusden waarbij een kind werd gebeten door een wolf.

Recentelijk was er ook een aanval waarbij een wolf een hond aanviel en meenam in hetzelfde gebied.

Er zijn in Drenthe flyers verspreid om mensen bewust te maken van de aanwezigheid van wolven in natuurgebieden.

Uit onderzoek blijkt dat in Drenthe meer dan de helft van de inwoners tegen de wolf is, terwijl dit percentage in provincies als Utrecht, Zuid-Holland en Overijssel beduidend lager ligt, met minder dan een derde van de bevolking die tegen de aanwezigheid van de wolf is.

De studie laat ook zien dat de houding ten opzichte van de wolf sterk varieert afhankelijk van de politieke voorkeur van de respondenten.

Bijna 75 procent van de kiezers die bij de Tweede Kamerverkiezingen in november vorig jaar op de SGP stemden, zijn tegen de wolf.

Ook een meerderheid van de kiezers van BBB en FvD, respectievelijk 59 en 53 procent, is van mening dat de wolf niet thuis hoort in Nederland.

Daarentegen zijn vrijwel alle kiezers van PvdD, GL-PvdA en Volt juist voorstander van de aanwezigheid van” de wolf.

Er wordt gesproken over de aanwezigheid van wolven in Nederland.

Het debat over de aanwezigheid van wolven blijft actueel, met verschillende standpunten die bijdragen aan de discussie.

De vraag blijft of het samenleven met wolven in Nederland noodzakelijk is of dat deze dieren niet in ons land thuishoren, een…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven