Hardloopster ziet iets engs op video’s: ‘We weten nog niet wat het is’

hhjpg

Een mysterieuze verschijning op de achtergrond van een van haar foto’s zorgde voor een verrassing bij een hardloopster op het eiland Hawaii.


De fascinatie voor onverklaarbare fenomenen blijft ons bezighouden ondanks talloze complottheorieën die erover circuleren.


Een ‘live’ foto van Kay Borleis, gedeeld op sociale media eerder dit jaar, zorgde voor een schrikeffect toen er iets ongewoons in de achtergrond werd ontdekt.


Kay Borleis, een toegewijde hardloopster, nam in 2019 deel aan de Hawaiian Ultra Running Team’s Trail 100-Mile Endurance Run op Oahu, Hawaii.


Het parcours van het evenement omvat ongeveer 32 kilometer over de Honolulu Mauka-paden dat vijf keer moet worden afgelegd.


Tijdens haar deelname, terwijl ze geconcentreerd met haar hoofd naar beneden liep, legde haar vriend onbewust iets vreemds vast op camera.


Op een bepaald zwaar stuk van het parcours, dat bekendstaat om zijn obstakels zoals dikke boomwortels en waterpaden, raakte Borleis voor het eerst in haar hardloopcarrière gewond aan haar voet.


De pijn dwong haar om de race vroegtijdig te staken en terug te keren naar haar verblijfplaats, waar vrienden op haar wachtten.


Na de race stuurde Kay de foto’s door naar een vriendin en mededeelneemster, Casse. Terwijl ze samen door de beelden bladerden, viel hun oog op iets vreemds: een gehulde figuur die op de achtergrond van een van de foto’s verscheen.

“Ik kreeg kippenvel toen ik het zag,” schreef Borleis later.

Er was een blogpost die sprak over een schaduwachtige gestalte die achter een boom tevoorschijn kwam en langs iemand leek te bewegen.

In haar verhaal benadrukte Kay dat ze zich niet kon herinneren iemand anders te hebben gezien op dat specifieke deel van het parcours.

“Tot op de dag van vandaag weten we nog steeds niet wat het was,” schreef ze achteraf in haar blogpost over het mysterieuze schaduwwezen.

Borleis kwam later een lokale legende tegen die wellicht kon verklaren wat ze had gezien. Ze las over de Nightmarchers, een groep geesten die volgens de verhalen de eilanden van Hawaii bewonen.

Een hardloopster op het eiland Hawaii kreeg de schrik van haar leven toen ze een mysterieuze verschijning ontdekte op de…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven