Vlad is een pop die van geslacht kan veranderen: ‘Een oude vampier in een pop’

vljpg

Met haar unieke manier van identiteit en kunst valt Vlad op in een tijd waarin genderidentiteit en zelfexpressie steeds meer erkenning krijgen.


Als een 26-jarige artiest en performer beschrijft Vlad zichzelf als een ‘genderfluïde demoonpop’, wat haar een opmerkelijke positie geeft in de creatieve sector.


Door haar werk en persoonlijke expressie daagt Vlad traditionele opvattingen over gender en schoonheid uit, waardoor ze een intrigerende figuur is geworden.


In dit artikel duiken we in Vlad’s boeiende wereld, haar kunst en de persoonlijke reis die haar tot hier heeft gebracht.


Vlad bekijkt zichzelf als een genderfluïde demoonpop, een identiteit die zowel op fysiek als psychologisch niveau diepgaande betekenissen met zich meebrengt.

Haar lichaam heeft voor haar een bijzondere betekenis, het is een canvas waarop ze haar innerlijke wereld tot uiting brengt en zichzelf beschermt.

“Ik verlaat nooit het huis zonder make-up,” verklaart Vlad. “Ik haal mijn inspiratie uit clowns, het beschilderen van overledenen en historische mode.”

De combinatie van deze uiteenlopende invloeden resulteert in een esthetiek die zowel onconventioneel als fascinerend is, en die een vernieuwend perspectief biedt op wat als mooi beschouwd kan worden.

Om haar look te perfectioneren, besteedt ze tussen de 3 en 9 uur, afhankelijk van de complexiteit ervan. Dit nauwgezette proces benadrukt haar toewijding aan haar kunst en haar behoefte om zichzelf op een diepgaande en zinvolle manier uit te drukken.

“Mijn make-up kan soms wel 6 uur duren, en mijn langste sessie duurde zelfs 9 uur,” vertelt Vlad. Dit intensieve proces dient niet alleen om haar uiterlijk te veranderen, maar ook als een vorm van therapie.

Dit stelt haar in staat om haar persoonlijke trauma’s te verwerken en haar innerlijke wereld te verkennen. De weg van Vlad naar zelfontdekking was bezaaid met uitdagingen.


Er was weinig acceptatie in haar schoolomgeving en ze werd vaak als anders gezien. “Mijn stijl beschrijf ik als een eeuwenoude vampier in een poppenlichaam,” deelt ze mee.


“Een cupcake gevuld met scheermessen.” Deze vergelijking toont de twee kanten van haar identiteit: aantrekkelijk en gevaarlijk, mooi en angstaanjagend.


Mode en kunst boden Vlad troost in moeilijke tijden, en zo begon ze haar lichaam te gebruiken om zichzelf te uiten en te beschermen.


Tijdens haar schoolperiode ontwikkelde Vlad agorafobie, waardoor het moeilijk was om haar huis te verlaten. Het uiten van zichzelf door middel van kunst met haar lichaam was een manier om deze obstakels aan te pakken.

Vlad ervaart haar dagelijks leven als een doorlopende kunstvoorstelling, waarbij ze vaak poppen en bewerkte teddyberen gebruikt om haar creatieve visie tot uiting te brengen en haar trauma’s te verwerken.

De partner van Vlad speelt een belangrijke rol in haar leven en kunst. Als polyamoureus koppel delen ze een liefde voor alternatieve stijlen, wat resulteert in een unieke esthetiek die hun gemeenschappelijke smaak weerspiegelt.

Vlad zet haar artistieke reis voort en heeft plannen om haar lichaam verder te transformeren met tattoos en lichaamsmodificaties.

“Ik wil een tattoo van een teddybeer die zijn ingewanden naar buiten trekt op mijn dij, en ik overweeg ook om mijn tong te splitsen,” onthult ze.


Haar voortdurende zoektocht naar zelfexpressie en haar streven om haar lichaam als kunstobject verder te verkennen, worden weergegeven door deze verlangens.


Hoewel Vlad soms negatieve reacties en aanvallen ervaart op straat, put ze veel steun en zelfvertrouwen uit haar kunst en uiterlijk.


De interactie met kinderen die haar soms zien als een mythisch figuur, een karakter dat zowel eng als fascinerend is, brengt haar vreugde. Ze zegt, “Ik ben misschien eng op het podium, maar ik ben eigenlijk zachtaardig en ongevaarlijk.”

Vlad valt op met haar unieke benadering van identiteit in een tijd waarin genderidentiteit en zelfexpressie steeds meer ruimte krijgen…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven