We maken allemaal dezelfde fout: Moet de wasmachinedeur na gebruik open of dicht?

wasm 1jpg

In onze dagelijkse huishoudelijke routine worden vaak kleine details over het hoofd gezien, welke echter een grote impact kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Een van deze details is de behandeling van onze wasmachine na het draaien van een wasprogramma.

Velen hebben de neiging om de wasmachinedeur direct te sluiten na het wassen van hun kleding.

Hoewel dit er netjes uitziet, kan het onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de gewassen kleding.

Deskundigen adviseren om de wasmachinedeur na gebruik op een kier te laten staan. Dit eenvoudige gebaar kan aanzienlijke voordelen opleveren.

“Het wordt aanbevolen om de wasmachinedeur na elke wasbeurt op een kier te laten staan. Hierdoor kan vocht ontsnappen en worden onaangename geuren voorkomen,” is het advies.

Door bijvoorbeeld de deur van de wasmachine open te laten na gebruik, kun je de vorming van schimmel en onaangename geurtjes voorkomen. Dit is niet alleen gunstig voor het apparaat zelf, maar ook voor je kleding.

Het verdient niet alleen aanbeveling om de deur open te laten, maar ook om het zeepbakje van de wasmachine na gebruik niet af te sluiten.

Deze praktijk kan helpen om de binnenkant van de machine te laten drogen, waardoor mogelijke problemen door achtergebleven water worden voorkomen.

Als je niet direct na het wasprogramma je wasgoed kunt ophangen, is het cruciaal om op zijn minst de deur van de wasmachine open te laten.

Want het laten van vochtig wasgoed in de machine kan leiden tot bacteriegroei en schimmelvorming, wat resulteert in onaangename geuren die moeilijk te verwijderen zijn. Een open deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.

Volg deze eenvoudige stappen om de levensduur van je wasmachine te verlengen en te zorgen voor frisse, schone kleding.

Luchtige kleding is een fijne gewaarwording.

Het brengt voordelen voor zowel je huishoudelijke apparaten als je alledaagse comfort, en het kost weinig moeite.

1. Ik geef het eerlijk toe, ook ik doe het fout!
2. Stom nooit aan gedacht eigenlijk
3. We doen het blijkbaar met velen verkeerd!
4. Ik wist het eigenlijk ook niet.
5. Voortaan ga ik dit dus ook maar doen!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven