Je hebt veel aandacht nodig: Benny legt uit wat genderfloret is en wat je dan bent!

gffjpg

In 2024 is het spectrum van genderidentiteiten aanzienlijk verbreed. In plaats van strikte man-vrouwonderscheidingen, zien we een groeiend aantal mensen die zich niet gebonden voelen aan deze traditionele labels.

Dit heeft geresulteerd in verdeeldheid binnen de samenleving. Sommigen pleiten voor de vrijheid om hun genderidentiteit aan te passen, zelfs officieel zoals in ID-documenten, als ze hun geboortegeslacht niet als passend ervaren.

Anderen wijzen dit idee af en beschouwen het als een trend. Zij geloven dat het ‘hip’ is om af te wijken van het biologische geslacht en denken dat het verwarrend kan zijn voor kinderen.

Hoewel er nu verschillende genderidentiteiten worden erkend, zoals man, vrouw, queer, non-binair, bigender, genderfluïde, agender, genderneutraal, pangender, derde gender en transgender,

er is nu ook een nieuwe term opgedoken: ‘genderfloret’. De exacte betekenis van deze term is nog niet wijdverspreid. Bunny zal hieronder uitleggen wat deze identiteit inhoudt en hoe het is om jezelf te identificeren als behorend tot de groep mensen die zich identificeren met genderfloret.


Volgens Bunny is Genderfloret een vorm van genderfluiditeit die vloeiend is tussen geslachten die niet binair, miaspec of menger zijn.


“Genderfloret kan fluïde zijn tussen fiaspec, exobinaire geslachten, neutrale geslachten, aporine geslachten, xenische geslachten en/of zelfs geslachtsloze geslachten. Genderfloret is een subset van genderfloretten.


1. Om heel eerlijk te zijn: Ik begrijp er helemaal niets van! 2. Als
je dit begrijpt dan ben je een genie: 3. Opletten tijdens de uitleg is noodzakelijk! 4. Snap jij het nog? Ik dus
niet meer… 5. Het wordt allemaal wel heel erg ingewikkeld…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven