Net binnen: Joe Biden stopt en gaat weg!

joe 1024x683png

Uit onverwachte hoek komt het nieuws dat Joe Biden (81), de huidige president van de Verenigde Staten, heeft besloten zich terug te trekken als kandidaat voor de verkiezingen van 5 november. Redenen voor deze stap zijn de zorgen over zijn leeftijd en gezondheid. Deze stap betekent het einde van een opmerkelijke politieke loopbaan.

Tijdens een recent debat met Donald Trump, had Biden moeite met zijn woorden en oogde hij kwetsbaar. Ondanks zijn inspanningen in de weken daarna kon hij het vertrouwen van de kiezers en zijn partij niet herwinnen.

Biden startte zijn politieke carrière als senator op 29-jarige leeftijd. Hij groeide op in Scranton, Pennsylvania, waar hij als kind worstelde met stotteren. Zijn eenvoudige achtergrond was een bron van verbinding met de gewone Amerikaan.

Na het tragische auto-ongeluk in 1972 waarbij zijn vrouw en dochter omkwamen, stond Biden als alleenstaande vader voor de taak om zijn twee zoons op te voeden. In 1977 hertrouwde hij met Jill en kregen ze een dochter, Ashley.

Gedurende zijn loopbaan heeft Biden verschillende hoogte- en dieptepunten gekend. Zo heeft hij het verlies van zijn zoon Beau aan kanker in 2015 moeten verwerken, en worstelde zijn zoon Hunter met verslavingsproblemen. Hij heeft 36 jaar als senator gediend, met een focus op justitie en buitenlandse zaken.


Onder Barack Obama, begon Joe Biden zijn politieke carrière als vicepresident in 2008. Later, op 78-jarige leeftijd, werd hij president in 2020. Zijn leiderschap bracht stabiliteit na een onrustige tijd.


Hoewel Joe Biden successen boekte in economisch herstel en internationale politiek, kwam zijn leeftijd als punt van zorg naar voren. Uiteindelijk moest hij, onder druk van zijn partij, aftreden.


Joe Biden zal herinnerd worden als een vastberaden politicus die persoonlijke tegenslagen overwon en tot de hoogste functie steeg. Uiteindelijk was zijn leeftijd een obstakel dat hij niet kon overwinnen.

1. Dit zag ik niet aankomen.
2. Wow, niet verwacht.
3. Dit was te voorspellen.
4. Ik denk dat een heleboel mensen hier blij mee zijn.
5. Ik denk dat een heleboel mensen teleurgesteld zijn.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven