Deze vader draagt elke dag een rok en hoge hakken met mannenkleding erboven!

WhatsApp Image 2024 07 21 at 152434jpeg

Mark Bryan, een robotica-ingenieur met 11 jaar huwelijk en een dochter, heeft een unieke kijk op mode.

Bryan beschrijft zichzelf als heteroseksueel en kiest bewust voor rokken en hoge hakken als dagelijkse outfit, zowel op het werk als in zijn vrije tijd.

De Amerikaan, die in Duitsland woont, vindt dat mode niet afhankelijk moet zijn van geslacht. Hij uit zijn ongenoegen over de beperkte kledingkeuzes voor mannen, vooral in formele omgevingen waar de opties vaak beperkt zijn tot zwart, grijs, donkerblauw en soms een krijtstreep.

Vrouwelijke kleding biedt daarentegen een overvloed aan kleuren en stijlen. Bryan pleit ervoor dat mannen dezelfde vrijheid zouden moeten hebben als vrouwen om rokken en jurken te dragen.

Bij het observeren van kledingstijlen waardeert hij vooral de diversiteit aan rokken, patronen en de levendige kleuren in vrouwenkleding.

Verkiest een combinatie van traditionele mannenkleding zoals blazers en stropdassen boven de taille, gecombineerd met klassieke vrouwenkleding eronder zoals kokerrokken en 10 centimeter hoge hakken.

Na het volgen van danssessies met zijn vriendin op de universiteit, waar hij een jaar lang hoge hakken droeg om even lang te zijn als zij, voelt hij zich comfortabel bij het dragen van hoge hakken.

Hij trekt zich niets aan van stereotypes en kleedt zich naar eigen smaak, overtuigd van het feit dat kleding geen vastomlijnde genderidentiteit heeft. Prefereert een mannelijke uitstraling boven de taille en een genderneutrale uitstraling daaronder.


“Bryan herinnert zich dat vroeger meisjes geen broeken mochten dragen op school. Hij vraagt zich af waarom rokken en hakken dan niet genderneutraal kunnen zijn.”


“Hij merkt op dat mannen historisch gezien eerder hakken droegen dan vrouwen. Bijvoorbeeld, de Perzische cavalerie droeg laarzen met hakken om hun voeten in de stijgbeugels te houden.”


“Het bezit van een paard was een teken van rijkdom, waardoor alleen welvarende mannen zich laarzen met hakken konden veroorloven.”


“Dit gebruik verspreidde zich langzaam over Europa en werd een modestatement voor edellieden. Pas in de 18e eeuw, toen de discussie over mannen- en vrouwenkleding opkwam, stopten mannen met het dragen van hoge hakken.”

Bryan laat zien dat hoge hakken langzaam weer geaccepteerd worden als schoeisel voor mannen.

Vergelijkbaar met felgekleurd haar, accepteert Bryan dat mensen zijn stijlkeuzes opmerken en er misschien even naar kijken, maar daarna doorgaan met hun dag.

Maat 40 voor rokken en maat 41 voor schoenen zijn voor Bryan gemakkelijk te vinden, dus het is geen probleem om passende kleding en schoenen te dragen.

Voor mannen die ook hakken en rokken willen dragen, adviseert Bryan om te beginnen met lagere hakken zodat ze zich comfortabeler voelen.

1. Deze vader kleedt zich in de overtuiging dat kleding geen gender heeft.
2. Deze heteroman vindt dat ook mannen jurken en rokken moeten kunnen dragen.
3. Hij vindt dat mode niet gebonden moet zijn aan gender.
4. Zowel naar zijn werk als daarbuiten draagt hij een rok met hakken.
5. Hij is al 11 jaar gelukkig getrouwd en heeft een dochter!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven