Vrouw bijt in appel van Aldi en doet vieze ontdekking!

appel 1jpg

Een vrouw genaamd Emma had een appel van Aldi gekocht en ontdekte iets ongewoons toen ze erin beet. Verrast door de smaak, keek ze naar de appel en besloot meteen een foto te maken.

Om anderen te waarschuwen, deelde ze de foto in de Facebook-groep ALDI Mums. Ze ontdekte dat de zaden van haar Pink Lady-appel van binnen aan het ontkiemen waren.

De foto toonde een half opgegeten appel met een lange witte stengel die uit een van de zaden groeide.

Hoewel het aanvankelijk werd aangezien voor een worm, bleek verder onderzoek iets anders aan te tonen. Emma had de appel op een woensdag gekocht.

De reacties in de groep varieerden van afkeer tot luchtigheid. Terwijl sommigen het walgelijk vonden, zagen anderen er juist een kans in. “Kweek je eigen appelboom, dan hoef je ze nooit meer te kopen,” was een van de suggesties.


Inzichten werden gedeeld over de lange bewaartijd van appels.


“De appels worden in mei geoogst en blijven dan een heel jaar in koelopslag liggen. Dus deze zouden van vorig jaar kunnen zijn.”


Een ander voegde toe: “Dit doet je echt afvragen hoe oud ze zijn wanneer we ze kopen.”

@growithjessie

Heb jij dit al eens meegemaakt met appels?😳 🍎 Een fascinerend aspect van appelzaden is dat ze kunnen ontkiemen binnen de appel zelf. Dit proces heet vivipary en hierbij ontkiemen zaden terwijl ze nog aan de moederplant vastzitten. Het is een veelvoorkomend verschijnsel bij bepaalde plantensoorten, waaronder sommige appelvariëteiten. Wanneer dit gebeurt, begint het zaad een klein worteltje en scheutje te laten groeien terwijl het nog in de appel zit. De zaden binnen de appel zijn omgeven door het vruchtvlees van de appel, dat hen voorziet van vocht en voedingsstoffen, waardoor ze zich ontwikkelen en groeien. Dit kan gebeuren als de appel in een warme en vochtige omgeving wordt gelaten en vervolgens terug in de koelkast wordt gelegd. Wanneer de zaden beginnen te ontkiemen, kunnen ze door het vruchtvlees van de appel drukken, door de schil breken en uiteindelijk uitgroeien tot een nieuwe appelboom. Het is echter belangrijk om op te merken dat niet alle appelzaden succesvol zullen ontkiemen en zelfs als ze dat doen, kan de resulterende appelboom geen identieke vruchten dragen als de oorspronkelijke appel. Dit komt doordat appelbomen vaak onderling worden bestoven, wat betekent dat de zaden genetisch materiaal kunnen bevatten van andere appelbomen in de omgeving. Dus de volgende keer dat je geniet van een knapperige, sappige appel, bedenk dan dat de zaden binnenin het potentieel hebben om uit te groeien tot een hele nieuwe appelboom, mits de juiste omstandigheden aanwezig zijn.

♬ origineel geluid – growithjessie

1. Dit zou je dus ook kunnen aantreffen in het klokkenhuis van een appel:
2. De vrouw proefde iets vreemds en zag vervolgens dit in het klokkenhuis…
3. Dit hoort dus niet thuis in het klokkenhuis van een appel
4. Op internet ontstond onmiddellijk ophef nadat ze een foto had geplaatst..
5. Ik begrijp dat je daarna nooit meer een appeltje eet…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven