Tiktokker noemt zichzelf een kat: ‘Ik ben trots op mijn lichaam’

WhatsApp Image 2024 07 19 at 100950jpeg

Er zijn individuen die gedurende de dag verschillende genderidentiteiten ervaren, iets wat vaak niet opgemerkt wordt.


Voor velen vormt gender een dynamisch spectrum dat verandert met hun gevoelens en zelfexpressie. Een persoon kan zich ’s ochtends vrouwelijk voelen, tijdens de koffiepauze non-binair, en tegen de middag mannelijk of zelfs kat-achtig.


Hoewel dit mogelijk niet alledaags is voor iedereen, is het cruciaal om deze mate van diversiteit te onderkennen en te begrijpen.


“Meestal voel ik me vrouwelijk of non-binair. Vandaag voel ik me echt vrouwelijk en ook een beetje kattig. Ja. Maar soms voel ik me ook mannelijk, vooral jongensachtig.”

”Soms heb ik de drang om ze niet te laten opvallen. Ik hou ervan mezelf aan te passen. Er zijn dagen waarop ik me graag mannelijk voel. Maar er zijn ook momenten waarop ik mijn vrouwelijke kant wil omarmen. Ik ben gewoon mezelf.”

”Het is normaal voor iemand die zich identificeert als hij/zij/het/miauw om te verschuiven tussen verschillende genderuitingen. Het is een deel van wie ik ben.”

Op bepaalde dagen kunnen zij zich sterk vrouwelijk voelen, waarbij zij trots zijn op hun vrouwelijke eigenschappen en genieten van hun vrouw-zijn.

Op andere momenten voelen zij zich meer non-binair, wat hun unieke genderexpressie benadrukt, los van traditionele gendernormen.

Soms voelen ze zich interessant genoeg ook mannelijk, maar eerder op een jongensachtige manier, waarbij ze bepaalde mannelijke eigenschappen of expressies omarmen en toch verbonden blijven met hun bredere genderidentiteit.

hun relatie met hun lichaam kan variabel zijn; ze voelen zich soms comfortabel met hun lichaamskenmerken zoals ze zijn, terwijl ze andere keren verlangen naar een andere vorm van zelfpresentatie.

Het verhaal van hij/zij/het/miauw onderstreept de complexiteit van genderidentiteit en het recht van individuen om zichzelf op hun eigen manier uit te drukken, waarbij het geen statische ervaring is maar evolueert met de tijd en van dag tot dag kan verschillen.

Deze flexibiliteit weerspiegelt de diversiteit binnen de samenleving en benadrukt het belang van inclusie en begrip.


Ondersteuning nodig.


Respect voor iedereen.


Empathie is belangrijk.


Verhalen delen is belangrijk.


auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven