Bridgette vindt het leven als moeder thuis zwaar: ‘Geen tijd voor mezelf’

baajpg

Sommige mensen kunnen de misvatting hebben dat het moederschap thuis enkel draait om kinderen vermaken en buiten wandelen.

In realiteit is het eerder een dagelijkse uitdaging, zoals Bridgette Anne uit Wisconsin benadrukt in een Facebook-bericht dat veel reacties uitlokte.

In een interview deelde Bridgette Anne de uitdagingen van het thuisblijfmoederschap en startte ze met de aannames die over thuisblijvende moeders bestaan.

Het idee dat fulltime thuisblijfmoeder zijn gemakkelijk is, dat ze geluk hebben dat ze niet hoeven te werken, dat ze lui zijn en dat het geen ‘echt’ werk is, dus dat ze niets hebben om over te klagen.

Misschien beseffen mensen niet dat het een eenzame periode kan zijn en je nooit echt momenten voor jezelf hebt.

In een bericht schreef Bridgette over dingen die ze niet alleen kan doen, zoals naar het toilet gaan, genieten van een kopje koffie, en lezen.

Ze gaf aan dat ze haar gevoelens wilde uiten bij haar vriend, maar dat ze niemand anders had om mee te praten en het moeilijk vond om hem te belasten met haar emoties en problemen omdat hij al zoveel voor haar doet.

Later deelde ze over haar post en de reacties die ze ontving. Ze merkte op dat ze haar bericht eigenlijk zonder enige overweging had geplaatst.

Ze besefte gewoon dat ze emotioneel was, overweldigd en niemand had om te bellen op dat moment.

Er was een gevoel van eenzaamheid en schuld, waarnaar ze zocht naar bevestiging dat dit gevoel normaal is in bepaalde situaties.

Haar persoonlijke ervaringen hebben veel positieve feedback ontvangen, waardoor ze in contact is gekomen met mensen die ze uit het oog was verloren, en ze weer rust en steun in haar omgeving heeft gevonden.

1. Ze voelt zich ontzettend eenzaam alle dagen.
2. De enige interactie die ze heeft is met haar kind…
3. Het leven als thuisblijfmoeder zorgt dat ze in zak en as zit.
4. Deze moeder lucht haar hart op sociaal media.
5. Zelfs even alleen naar het toilet gaan zit er niet in…

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven