Vrouw heeft problemen met fulltime baan: ‘Ik heb geen tijd voor iets en ben erg gestrest’

luijpg

De overgang van een studentenleven naar de professionele wereld is een grote omschakeling voor velen die hun studie hebben afgerond.

Niet kunnen functioneren door een kater is geen acceptabele reden om te laat op het werk te verschijnen; een vergadering missen en later bijpraten is niet zomaar mogelijk, zelfs niet als dit per e-mail had gekund.

Bovendien hebben al je vrienden ook verplichtingen op het werk, waardoor je niet zomaar een middag vrij kunt nemen om iets leuks te doen.

Daarom deelde Brielle haar worstelingen met het betreden van de werkwereld op TikTok, met de overlay-tekst: “qotd in een 9-5, hoe heb je tijd voor je leven.”

Terwijl ze naar de camera kijkt, huilt Brielle en zegt: “Ik weet dat ik waarschijnlijk zo dramatisch en vervelend doe, maar dit is mijn eerste baan, net als mijn eerste baan van negen tot vijf na de universiteit”.


Volgens haar, “ligt het probleem in het lange woon-werkverkeer. Ik kan me op dit moment geen stedelijk leven veroorloven.”


Om op tijd op haar werk te komen moet ze om 7.30 uur de trein nemen en is ze pas om 18.15 uur thuis, legt ze uit.


Ze beweert dat ze op dat moment geen tijd meer heeft voor iets anders. Het leven genieten is moeilijk op deze manier.


Zoals ze zegt, “Ik wil douchen, eten en slapen. Ik heb geen tijd of energie om te koken of te sporten.”


De TikToker legde uit dat haar probleem niet het werk zelf was, maar het feit dat ze naar kantoor moest en het lange woon-werkverkeer waardoor ze pas ruim een uur na haar werk thuis was.

Ze laat weten dat ze ’s avonds alleen thuiskomt en alles oké is, zegt ze. ‘Het kan nog erger zijn dan dit,’ voegt ze eraan toe.

‘Ik weet dat ik langer zou kunnen werken, maar als ik uitstap is het pikdonker.’, deelt ze. ‘Hoe maak je vrienden? Hoe vind je tijd om een partner te ontmoeten?’

‘Hoe kun je daten? Ik heb nergens tijd voor en ik ben zo gestrest,’ deelt ze. Een aantal van haar mede-TikTokers biedt steun aan Brielle via de reacties op de video.

1. Deze jonge vrouw zegt dat ze geen sociaal leven meer heeft…
2. Nu ze werkt, beweert ze dat ze niet meer kan genieten.
3. Ze heeft geen tijd meer voor plezierige activiteiten in het leven.
4. Deze jonge vrouw kan het werk gewoon niet aan…
5. Haar leven valt uit elkaar nu ze moet werken en geen vrije tijd meer heeft.

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven