Wil je een baan? Dit verdien je als kassamedewerker in onze supermarkt!

kas 1jpg

Bij het afrekenen van boodschappen worden steeds vaker zelfscankassa’s gebruikt. Desondanks blijft de rol van de kassamedewerker van onschatbare waarde. Benieuwd naar het salaris van een kassamedewerker bij verschillende supermarkten?

Als je niet graag stilzit achter de kassa en liever vakken wilt vullen, biedt Aldi een genereus salaris voor vakkenvullers. Aldi is de gulste supermarkt voor diegenen die schappen vullen.

Heb je interesse in een loopbaan in de supermarkt? Als servicemedewerker kassa zijn er bij vele werkgevers mogelijkheden.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Niet iedereen maakt graag gebruik van zelfscankassa’s. Sommige klanten geven de voorkeur aan een vriendelijke begroeting door een kassamedewerker.

Lonneke mag 2 jaar niet meer in de Albert Heijn komen: ‘Ik ga nooit meer naar de zelfscankassa’

Is het scannen van producten en het wensen van een fijn weekend aan iedereen iets wat jou aanspreekt? Dan is een baan achter de kassa misschien wel perfect voor jou.

Bovendien kun je op deze manier een aardig centje bijverdienen, vaak zelfs meer dan het minimum(jeugd)loon.

Er zijn richtbedragen voor het salaris per uur van kassamedewerkers in verschillende supermarkten. Bijvoorbeeld bij Albert Heijn verdient een 16-jarige 6,76 euro, bij Jumbo 6,49 euro en bij Lidl 6,58 euro per uur.

Als je 21 jaar bent, liggen de salarissen aanzienlijk hoger. Bij Albert Heijn verdient een 21-jarige medewerker meer dan 18 euro per uur, bij Lidl meer dan 17,70 euro en bij Jumbo iets minder dan 17 euro.

Uit deze indicaties blijkt dat werken in supermarkten over het algemeen meer betaalt dan het wettelijk minimumloon. Voor 16-jarigen is het minimumloon momenteel tot 1 juli 4,58 euro per uur, exclusief 8 procent vakantietoeslag.


Ook voor personen van 21 jaar en ouder bedraagt het minimumloon € 13,27 per uur, exclusief vakantietoeslag. In supermarkten kunnen de salarissen oplopen tot € 18 per uur inclusief vakantiegeld.

Leeftijd Minimumloon
21 jaar en ouder € 13,27
20 jaar € 10,62
19 jaar € 7,96
18 jaar € 6,64
17 jaar € 5,24
16 jaar € 4,58
15 jaar € 3,98

Bron: Rijksoverheid, minimumloon van 1 januari 2024 tot 1 juli 2024

1. werken in supermarkten kan resulteren in een hoger loon dan het wettelijk minimumloon!
2. De uurlonen zijn redelijk:
3. Overzicht van uurlonen per leeftijd en supermarkt:
4. Dit zijn de verdiensten wanneer je achter de kassa werkt in een supermarkt:
5. Uurlonen liggen vaak boven het wettelijk minimumloon!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven