Denk hieraan: 5 redenen waarom contant geld belangrijk is!

geld8 1jpg

Er is de laatste jaren een daling te zien in het aantal mensen dat ervoor kiest om met contant geld te betalen vanwege verschillende redenen, waaronder het toenemende gemak van contactloos betalen.

Toch neemt het aantal mensen dat opnieuw kiest voor contant geld toe. In dit artikel zullen vijf redenen worden besproken om te blijven betalen met contant geld.

In de eerste plaats is de afname van contante betalingen vooral te wijten aan het feit dat mensen liever voor het gemak van pinnen kiezen.

Meestal is het eenvoudiger om een pinpas te gebruiken dan om naar munten en bankbiljetten te zoeken. Maar in winkels die contante en pinbetalingen accepteren, behoud je gewoon de vrijheid om te kiezen.

Niemand dwingt je om met een pinpas of je mobiele telefoon te betalen. Hier vind je vijf redenen waarom contant betalen handig kan zijn:

Contant geld is niet afhankelijk van technologie en blijft daarom altijd beschikbaar. Banken en pinapparaten kunnen problemen ondervinden, maar met contant geld ben je altijd in staat om te betalen, wat de omstandigheden ook zijn.

De dynamiek tussen klant en ondernemer kan versterkt worden door contant geld te gebruiken. Vooral in kleinere gemeenschappen of op lokale evenementen kan dit positief uitpakken voor de interactie.

contant geld uit de muur te trekken in 2024!

Je krijgt beter inzicht in en controle over je uitgaven door met contant geld te betalen. Het is gemakkelijker om je budget te managen als je fysiek ziet hoeveel geld je hebt besteed en nog beschikbaar hebt. Dit bevordert een verstandige omgang met geld.

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

Elke betaling met pin wordt vastgelegd en op te sporen. Dit betekent dat je aankopen gemakkelijk herleidbaar zijn. Als je privacy waardeert, biedt contant betalen een anonieme manier van afrekenen.

Pinapparaten brengen kosten met zich mee voor ondernemers, inclusief transactiekosten. Door contant te betalen, ondersteun je kleine bedrijven en marktkraamhouders om hun kosten te drukken.

Contant geld blijft een waardevolle betaalmethode voor consumenten en kleine ondernemers. Maak een weloverwogen keuze voor contante betalingen door deze vijf redenen te overwegen.

1. Dit geeft wel stof tot nadenken!
2. Lees deze vijf redenen maar eens aandachtig.
3. Vijf zeer goede redenen!
4. Misschien toch wat vaker contant betalen!
5. Dit zet je wel aan het denken!

auteur avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven